Annons
 

5 supertips – så blir ditt flytande läppstift flawless

Flytande läppstift är praktiskt och supersnyggt – men kan vara lite kämpigt att applicera. Följ Baaams fem tips för perfekt matta läppar.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Oväntade knepet – så får du läppstiftet att hålla längre

Flytande läppstift – eller liquid lipstick – har seglat upp som en stor trend det senaste året. Nu har mer eller mindre alla skönhetsmärken en egen version av det matta läppstiftet som sitter som berget. Men att applicera det på rätt sätt är inte alltid det lättaste. Refinery29 har bett ett gäng makeup-artister att ge sina bästa tricks för matta och perfekt målade läppar.

Annons

1. Lägg en bra grund
Flytande läppstift har ofta en matt finish, och ger som resultat en torr känsla på läpparna. Makeup-artisten Katie Mellinger förbereder läpparna genom att först exfoliera och sedan återfukta.
– Använd ett läppbalsam som är återfuktande men inte för fett, säger hon.


Bildkälla

2. Låt bli att gnugga läpparna mot varandra
När du applicerar vanligt läppstift eller läppbalsam är det vanligt att gnugga läpparna mot varandra för att få färgen jämn och fin. Så är dock inte fallet med flytande läppstift.

– Flytande läppstift är lite som färg, när det torkar är det svårt att mixa och smälta samman, säger makeup-artisten Andre Sarmiento.

Om du gnuggar läpparna mot varandra stör du torkningen och färgen kan bli fläckig och ojämn. Vänta istället med att röra på munnen i någon minut efter appliceringen för att låta läppstiftet torka.


Bildkälla

3. Ta hjälp av andra produkter
När flytande läppstift har torkat finns det ingen återvändo. Så för att få läpplinjen knivskarp kan det vara en god idé att ta hjälp av en läppenna eller borste.

– Applikatorn ger ensam inte tillräcklig precision för att skapa en skarp linje. Använd en läppenna i en liknande färg för att definiera eller ge läpparna en annan form, säger Andre Sarmiento till Refinery29.


Bildkälla

4. Var försiktig med mängden produkt
– Ett vanligt misstag är att använda för mycket produkt. Börja försiktig med lite produkt och ta mer när det behövs, särskilt eftersom flytande läppstift ofta torkar snabbt, säger Katie Mellinger.

Torka av överflödig produkt mot handen eller i behållaren innan du börjar måla.


Bildkälla

5. Undvik lager på lager
Det är meningen att flytande läppstift ska hålla lääänge, därför blir de helt torra på läpparna. Det innebär dock svårigheter om du vill bättre på läppstiftet under dagen, och det ser lätt kladdigt och klumpigt ut.

Du kan ta bort läppstiftet och börja om på nytt, men du kan också ta hjälp av andra läpprodukter för att bättra på. Läppglans och vanliga läppstift funkar bra som ett andra lager över ditt flytande läppstift.

Om du vill behålla exakt samma nyans och finish som ditt flytande läppstift rekommenderar Andre Sarmiento att använda fingret för att försiktig dutta på produkten där lite extra färg behövs.


Bildkälla

Läs också:
Supertricket som gör alla dina läppstift matta
Så får du perfekt målade läppar – på 5 minuter
Sex enkla sminktips för att se piggare ut (som fungerar!)

Foto: IBL, Mondadori