Annons
 

5 TV-serier med mode att inspireras av

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Förutom att intrigerna i dessa gamla och nya TV-favoriter är spännande, så är det minst lika roligt att kolla på kläderna…

satc1

1. ”Sex and the City”. Okej, Carries magtoppar, Mirandas bruna, ärmlösa polotröjor och Samanthas lowcut jeans med strass från de första säsongerna kan kännas lite fashion-daterade idag… Men stylisten Patricia Fields kärlek till färger, mönster, tyllunderkjolar och en hejdlös mix av vintage, svindyr designerlyx och fabulous shoes är en fröjd för ögat.

Annons

dynasty

2. ”Dynastin”. Powerdresses, paljetter, draperade toppar och elegant markerade midjor. För att inte tala om söta Samy Joes (spelad av en mkt ung Heather Locklear) balla fjärilstoppar och jeans med hög midja.

gg

3. ”Gossip Girl”. Preppy har sällan varit så syndigt och trendigt som då dessa löjligt stilsäkra skoltjejer bär upp sina vita strumpbyxor, marinblå blazers och röda handväskor.

charlies

4. ”Charlie’s Angels”. Inte de katastrofalt usla Hollywood-filmerna alltså, utan originalserien filmerna baseras på med, Farrah Fawcett, Jaclyn Smith och Kate Jackson. Vilka stiliga ladies! Vilka fönade luggar! Vilka snygga 70-talskostymer!

ugly-betty

5. ”Ugly Betty”. Serier som handlar om livet bakom kulisserna på ett modemagasin är sällan speciellt raffinerade då det handlar om selektiva oneliners eller skarpt manus. Men då det gäller kläderna är det få som slår teamet bakom ”Ugly Betty”-karaktärernas olika fashion-skepnader.