Annons
 

5 vanliga misstag du gör med din beautyblender

Beautyblenders är en stor favorit hos makeup-artister och blir allt vanligare i våra sminkväskor. Men se upp, det finns en hel del missar att akta sig för!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

#1: Du använder den när den är torr
Det kanske låter konstigt men den droppformade sminksvampen ska faktiskt vara fuktig när du använder den. Om den är torr när du ska applicera din foundation kan resultatet lätt bli streckat och inte alls jämnt.

Annons

Faktum är att makeup-artister ofta har ett glas vatten bredvid sig för att hålla sin beautyblender fuktig, annars kan den bli uttorkad.

#2: Du tvättar den för sällan
Hur ofta tvättar du din beautyblender? Antagligen för sällan. Enligt rekommendationer ska du tvätta den efter varje gång du har använt den och då med en speciell cleanser. Det här ökar hållbarheten markant!

Visste du det här? Kolla in: Så ofta ska du tvätta dina sminkborstar

#3: Du tvättar den alldeles för hårt
Om du skrubbar svampen för hårt eller river i den med långa naglar blir den sliten mycket snabbare. Nyp i den försiktigt för att cleansern ska absorberas och rulla den sedan mellan dina handflator.

#4: Du förvarar den fel
Att förvara sitt smink på rätt sätt förlänger hållbarheten. Om du har din fuktiga svamp i en plastpåse utan syre och ljus så blir den garanterat möglig efter ett tag. Låt den andas genom att förvara den i en tunn tygpåse eller något liknande.

#5: Du har haft samma svamp för länge
Även om du sköter din beautyblender felfritt så ska du, enligt rekommendationer, byta svamp var tredje månad.

Läs även:
Nio enkla sminkhacks du aldrig hört om tidigare
Sephora lanserar torrschampo för sminkborstar
Steg för steg: Så fixar du perfekt contouring

Foto: Tumblr