Annons

Bäst i test – foundation till budgetpris!

 

Sex tips som ger dig perfekt hy med en budgetfoundation

Att få flawless hy behöver inte kosta skjortan. CHIC listar billiga foundations som är bäst i test – och ger dig tipsen om hur du använder dem på bästa sätt.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Vill du sminka dig till en perfekt hy men har inte riktigt budget till en dyr foundation? Här är sex tips som får din budgetfoundation att se ”dyrare” ut än vad den faktiskt är.

Annons

1. Förbered din hy innan du applicerar foundation.
För att du ska få ett så bra resultat som möjligt gäller det att du förbereder din hy väl. Återfukta hyn både på morgonen och kvällen för att få bort alla torra fläckar och exfoliera en gång i veckan för att ta bort döda hudceller. Applicera gärna även en primer innan foundation för att få ett felfritt resultat. En primer jämnar ut huden och gör att porerna syns mindre vilket är bra om du vill ge illusionen av att ha perfekt hy.

2. Välj produkter som passar ihop. 
När du väljer vilken ansiktskräm och foundation du ska använda kan det vara bra att komma ihåg att olja och vatten inte går så bra ihop. En oljebaserad foundation och en vattenbaserad ansiktskräm funkar till exempel inte optimalt tillsammans, så använd hellre produkter som passar ihop.

3. Använd inte händerna.
Det går självklart att applicera foundation med händerna men ofta får du inte ett felfritt resultat och det täcker inte heller optimalt. Använd istället en beautyblender eller foundationborste och slipp på så sätt ojämnt resultat och mindre smickrande linjer.

4. Avsluta med löst puder.
Att avsluta med puder är ett bra sätt att få din foundation att hålla längre och även förbättra resultatet. Använd ett löst puder som ger ett mer naturligt resultat. Ofta räcker det att applicera sparsamt med puder i t-zonen.

5. Skippa matta budgetfoundations.
Välj hellre en lättare foundation som ger dig en mer fräsch, naturlig look än en matt variant.

6. Highlighta!
Använd highlighter på de punkter du vill framhäva för ett ”photoshoppat” resultat, exempelvis längs med kindbenen, på nästippen, pannan och hakan.

Fem bra och billiga foundations.

Fem bra och billiga foundations.

  • L’Oréal Infallible All Day Stay Fresh Foundation, köp här.
  • Maybelline Better Skin Foundation, köp här.
  • Lumene Longwear Blur Foundation, köp här.
  • IsaDora Wake Up Make Up Foundation, köp här.
  • Max Factor All Day Flawless Foundation, köp här.

Läs även: 12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad
Läs även: Steg för steg: Så sminkar du en neutral sotning