Annons

Drömmar betyder

 

6 vanliga drömmar – och vad de betyder

Alla har nog någon gång drömt om en kändis eller att de faller. Men vad betyder det egentligen? Här är de 6 vanligaste drömmarna och deras betydelser.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Vad betyder dina sexdrömmar egentligen?

1. Du drömmer att du blir jagad
Alla har nog någon gång drömt om att de blir jagade. Den drömmen handlar oftast om att det är något konkret som stressar oss i livet. Exempelvis att vi står inför en jobbig uppgift att göra eller har mycket på jobbet eller i skolan. Det kan också handla om att vi försöker undvika något eller försöker dölja något.

Annons

2. Du drömmer om att du faller
Att drömma att man faller är en av våra vanligaste drömmar. Att vi ”faller” i sömnen brukar betyda att vi är rädd för att ”bli avslöjade”, att ”tappa masken” eller att ”tappa fotfästet”. Man bär på en rädsla för att misslyckas.

3. Du drömmer om kändisar
De flesta har nog någon gång haft en dröm om en kändis. Anledningen till varför man drömmer om en kändis kan vara att man vill lyfta sig själv. Kändisarna representerar beundran, makt och inflytande och genom att i drömmen vara tillsammans med dem så omger vi oss själva med lite stjärnglans.

4. Du drömmer om döden
Drömmar om döden kan handla om att man har dödsångest men de kan också om att lämna något bakom sig. Det kan handla om att du går vidare livet, att något dör för att ge plats åt något annat, vilket inte behöver vara en person utan det kan vara ett förhållande eller en flytt.

5. Du drömmer att du flyger
Om du flyger i drömmen så symboliserar det oftast frihet. Det kan exempelvis ha att göra med att du är fri från något som tyngt dig exempelvis ett stort projekt eller en tenta. Om du har en obehaglig flygdröm som inte känns som ”frihet” så kan det tyda på att du tappat kontakten med verkligen eller har ”tappat fotfästet”.

6. Du drömmer att du är naken bland folk
Att vara naken bland folk är en vanlig dröm och hur obekvämt det än kan kännas så är det bara en dröm. Det betyder inte att det kommer hända. Oftast handlar nakendrömmar om att man är rädd för att bli avslöjad. Antingen för att man döljer något som man inte vill att någon ska upptäcka eller för att man är rädd för att visa vem man är.

Läs mer:
Sov bättre med sömnforskarens bästa tips
Så ska din Iphones nya uppdatering hjälpa dig att somna

Källa:dreamguide.se
Foto: IBL