Annons
 

8 saker du kan äta för att få ditt hår att växa snabbare

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
ste_victorias_se_2782984

Alessandra Ambrosio har ett hårsvall som många drömmer om.

Drömmer du om ett långt, naturligt hårsvall men hinner ofta bara låta håret växa till axlarna innan det blir slitet? Här är 8 saker du kan äta för att vårda ditt hår och få det att växa en aning snabbare.

Annons

1. Ägg.
En diet rik på protein är det bästa för att stimulera hårväxten och förhindra håravfall. Ägg är en bra källa till protein, järn och även svavel som hjälper till att hålla hårsäckarna vid god hälsa. Svavel förbättrar även cirkulationen i blodet till hårbotten och minskar inflammation. Ägg innehåller också omega-3 och biotin som är viktiga näringsämnen för håret.

2. Avokado.
Avokadon är sprängfylld av nyttiga fetter som är vårdande både för insidan och utsidan. Tips: Mixa lite avokado med gräddfil eller naturell yoghurt och applicera på håret och i hårbotten i ungefär 10 minuter innan du tvättar bort det.

3. Sötpotatis.
Sötpotatisen är fullproppad med betakaroten som hjälper dig att ta upp A-vitamin bättre, vilket gynnar både din hårbotten och hårväxten. Sötpotatis kan även hjälpa om du har problem med mjäll.

4. Lax.
Lax innehåller både D-vitamin och protein som stärker håret. Lax är även en bra källa till omega-3 som stimulerar hårväxten genom att vårda din hårbotten.

5. Solrosfrön.
Dessa frön innehåller mycket E-vitamin, som kommer att öka blodflödet till hårbotten och därmed ge snabbare hårväxt.

6. Ostron.
Zinkbrist kan ibland ligga bakom håravfall, så att äta ostron som är fullproppade med zink är en god idé om du vill få håret att växa snabbare. Musslor och räkor är även rika på zink.

7. Gul chili.
Den gula chilin innehåller mer C-vitamin än apelsiner, vilket är perfekt för ditt hår eftersom C-vitamin är en antioxidant som stärker hårstråt och hårsäckarna samt även förhindrar håravfall.

8. Mandlar.
Mandlar innehåller mycket biotin och kan även hjälpa till att återställa hårets naturliga oljor och glans.

Läs även:
Frisörknep: Så fixar du volym och tjockare hår
7 snabba och enkla frisyrer du kan göra med vanliga hårnålar
Så använder du hårolja – räddaren för torrt och frissigt hår

avokado

Avokado kan få ditt hår att växa snabbare.

Av: Malin Ny
Foto: All Over Press, Stella Pictures
Källa: Beautyhigh.com