Annons
 

Alexa Chung blir designer

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Foto: Blossom Berkofsky/MTV

"It's On with Alexa Chung". Foto: Blossom Berkofsky/MTV

Trots att Alexa Chungs MTV-show ”It’s On with Alexa Chung” nyligen lades ner har 26-åringen mycket att fira. Den brittiska stilikonen har fick nyligen en väska från Mulberry namngiven efter sig, och nu ska hon designa en egen kollektion för Madewell, en yngre underkollektion till J. Crew.

Annons

Kollektionen kommer att bestå av ”plagg man gärna skitar ner sig i och faktiskt kan använda”.

– Jag har blivit erbjuden många samarbeten under en längre tid, men jag har avvaktat. Jag vill inte sälja mig till vad som helst. Men Madewell hade en mer ekologisk framtoning. De verkade intresserade av mina idéer och det är ett märke jag verkligen beundrar. Förhoppningsvis kommer äktheten i det här samarbetet att blir uppenbart, säger Alexa.

Alexa Chung designar för Madewell.

Alexa Chung designar för Madewell.

Kollektionen, som lanseras i augusti, kommer bland annat att inkludera prickiga klänningar, tighta jeans med hög midja och ulljackor med detaljer i spets, rapporterar WWD. Dessutom kommer vi att få se T-shirts med Alexas egna fotografier och illustrationer.

Priserna kommer att matcha Madewells ordinarie sortiment, där en T-shirt kostar från 100 kr och ett par jeans runt 700 kr.

Alexa Chung med väskan "Alexa" från Mulberry i två olika utföranden.

Alexa Chung med väskan "Alexa" från Mulberry i två olika utföranden.

Av: Rose-Marie Söderlund