Annons
 

Alexander Wang lämnar Balenciaga

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
alexander wang

Alexander Wang lämnar posten som chefsdesigner på Balenciaga.

För några veckor sedan började det att ryktas om att Alexander Wang skulle avgå som chefsdesigner på Balenciaga och nu verkar det som om ryktena var sanna. En nära källa bekräftar nämligen i en artikel i Women’s Wear Daily att bolaget Kering valt att inte förlänga kontraktet med den amerikanska designern. Visningen för vårkollektionen 2016 i september kommer alltså att bli hans sista.

Annons

Enligt samma artikel finns det rykten om att Kering valt att gå i Gucci:s riktning där man sparkade Frida Giannini och satte den okända Alessandro Michele på chefsposten istället, något som visat sig vara märkets bästa beslut på flera år.

Kering har ännu inte bekräftat uppgifterna men om detta stämmer har Alexander Wang jobbat en relativt kort period på bolaget (sedan 2012) om man jämför med hans föregångare Nicholas Ghesquiere som jobbade som chefsdesigner för Balenciaga i 15 år innan dess.

Den exakta anledningen till att kontraktet inte förnyas återges inte i artikeln men tros ändå bero på Wangs hektiska schema. Förutom att han fortfarande har stora framgångar med sitt eget märke – Alexander Wang – har han ett flertal andra stora projekt på gång världen över.

Läs även:
Baaam listar: H&Ms största designersamarbeten
Alexander Wang x H&M – hit eller miss?
Tyck till om Wangs kritiserade kampanj!

Alexander Wang and H&M fashion show, New York, America - 16 Oct 2014

Costume Institute Gala Benefit celebrating China: Through the Looking Glass, Metropolitan Museum of Art, New York, America - 04 May 2015 amfAR Inspiration Gala, New York, America - 16 Jun 2015

Av: Malin Ny Foto: All over press Källa: WWD