Annons
 

Ändra sju saker i din vardag och få fantastisk hy!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Desinficerande penselrengöring från IsaDora, 69 kr.

Desinficerande penselrengöring från IsaDora, 69 kr.

Nu säger vi NEJ till finnar, knotter, och svarta porer. Det är nämligen superlätt! Här ger vi dig sju enkla vardagsknep som verkligen gör skillnad:

1. Byt örngott! Och gör det ofta. Det behöver inte innebära att du måste bädda hela sängen, men just örngotten du sover på bör vara fräscha. Tänk på alla produkter, eventuell rök från utekvällar och annat som gnids av från håret där du sedan vilar ansiktet hela natten. Not so yummy.

Annons

2. Addera zink. Brist på zink kan visa sig i ökad talgproduktion, akne och oren och mjällande hy. Zink finns naturligt i många livsmedel – som kött, sill och ägg – men ett tillskott i form av tabletter från vanliga hälsokostaffären kan balansera upp talgproduktionen ytterligare.

3. Rengör penslarna. Små tilltäpptheter och knottror som ligger under huden, ofta på området runt kindbenen, kan vara klassiska ”smink-orenheter” som tillkommit på grund av gammal eller smutsig makeup och/eller otvättade penslar. Tvätta penslarna minst en gång i veckan och spraya dem med en desinficerande brush-cleanser betydligt oftare än så!

4. Ät rätt. Nästan alla hudterapeuter är överens om att kosten påverkar huden och att speciellt mjölkprodukter som choklad och ost kan ha en negativ verkan.

5. Skaffa en handsfree. Vi får ofta rådet att inte pilla oss i ansiktet med smutsiga fingrar, tänk då på hur mobilen – som vi glatt sitter och trycker mot kinden i tid och otid – kan påverka huden. Värmen som mobilen alstrar gör att porerna öppnar upp lite och blir extra mottagliga för smuts. Skaffa handsfree och rengör mobilen ofta med antiseptisk vätska på en bomullstuss.

6. Älska AHA. Kärmer som innehåller AHA och vitamin A är superbra hjälpmedel för huden. Skippa peelande krämer med korn och välj istället milt exfolierande enzymserum som löser upp de döda hudcellerna och får igång cellförnyelsen. De hjälper huden att hålla sig fri från tilltäpptheter och ger fin lyster som bonus.

7. Upprepa rengöringen. Många slarvar med rengöringen och det är att skjuta sig själv i foten om man har problem med finnar och pormaskar. Tvätta ansiktet morgon och kväll. Gör proceduren två gånger på kvällen för att verkligen få bort all makeup och föroreningar, kolla sedan med ansiktsvatten att allt är borta. A-vatten förbereder även huden för nattkräm.

Läs även: Skönhetsexperterna är eniga: ”Rengöring är grunden till perfekt hy”

Av: Lisen Sundberg