Annons
 

Årets fluffigaste tv-såpa är här – KATTashians till Sverige

En livesändning med kattungar dygnet runt? Ja, varför inte. Nu kommer nämligen succésåpan The Kattashians till Sverige.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Missa inte! Glöm Kardashians – den här realityserien med katter är vår nya besatthet

Tidigare i år släpptes nyheten att reality tv skulle bli lite fluffigare framöver. Den isländska onlineserien ”Keeping up with the Kattarshians” fick premiär – och gjorde succé! I programmet bor fyra kattungar, alla från lokala katthem, tillsammans i ett överdimensionerat dockhus fullt av gömda kameror. Kattungarna Guðni, Ronja, Briet och Stubbur fångade islänningarnas hjärtan och enligt teamet bakom har programmet slagit trafikrekord på mediebolaget Nutiminns hemsida.

Annons

Och nu är det Sveriges tur. Katterna Kim Kattashian, Kanye Wääs, Kendall Jamer och Caitlyn Jamer är alla hemlösa katter som bor på Stockholms katthem i väntan på egna hem. The Kattashians hus är specialbyggt på plats på katthemmet och personalen ser hela tiden till att de mår bra och är friska.
– Huset är inrett utifrån deras behov med klätter- och lekytor samt viloplatser. Sändningen bryts två gånger per dag då vår personal städar huset och umgås med katterna så att de får sina sociala behov tillfredsställda, säger Ewa Edström på Stockholms Katthem till Aftonbladet.

Med andra ord finns ingen risk för oro för katternas hälsa och huset är godkänt av Länsstyrelsens Djurskyddsenhet samtidigt som en veterinär håller koll på katterna. Katthemmet hoppas nu att programmet kan synliggöra de 100 000 hemlösa katter som finns i Sverige.


Varje månad kommer katterna att få lämna huset och fyra nya katter att ta deras plats. I och med det kommer så utvidgas möjligheten att adoptera någon ut Kattashians-familjen. Tv-programmet kommer att sändas på Aftonbladet dygnet runt och varje vecka sänds även ett specialavsnitt där de största händelserna från veckan som gått sammanfattas.
– Vi har märkt ett stort intresse för långsam tv. Vi hoppas att även vår publik också ska gilla denna nya tappning av slow-tv. Det blir en typ av sällskaps-tv i sin mysigaste form men där vi framförallt kommer kunna ge de hemlösa katterna en större chans att hitta en adoptivmatte efteråt, säger Emma Fägerwall till Aftonbladet.

Se alla katter här:

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Mer katter!
Jo, din katt älskar dig mer än vad den älskar mat
Pälsallergiker men älskar katter? Den här parfymen kan vara lösningen
25 tatueringar för dig som älskar katter