Annons
 

Åtta enkla knep som gör att dina kläder håller längre

Är du också trött på att alla dina favoritplagg går sönder? Genom att använda dig av de här knepen slipper du att det händer igen!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Genom att ta hand om dina kläder på rätt sätt spar du både pengar och kan använda dina favoritplagg längre. Baaam har listat åtta knep som gör att dina kläder håller längre.

Missa inte! Allt du behöver veta om vårens hetaste trender 2017

Annons

1. Undvik tunna klädhängare
Tunna metallgalgar stödjer inte dina kläder som de bör, vilket gör att dina plagg tappar formen. Använd istället galgar som matcher formen på dina kläder så håller de sig snygga längre!

2. Dra igen alla dragkedjor
Dragkedjor är hård och kan i tvättmaskinen lätt göra hål på andra plagg. Det är därför viktigt att du alltid drar igen alla dragkedjor så att inget tyg fastnar i dem.

3. Förvara dina kläder i luftiga rum
Undvik att ha dina kläder i direkt solljus eftersom det kan bleka dem. Ha dem istället på en sval plats där det inte är fuktigt.

4. Undvik torktumlaren
Även om det är smidigt och går fort att torktumla dina kläder så är det inte bra för dem. Försök att lufttorka dina kläder så mycket som det går.

klader-halla-langre-2

5. Använd kuddfodral
Kuddfodral fungerar utmärkt som skydd för dina väskor och skor medan du inte använder dem.

6. Fyll skorna med papper
Fyll dina skor med papper eller tyg så att de håller sin form. Speciellt stövlar och boots.

7. Färga om dina kläder
Har dina kläder tappat färgen? Färga om dem! Det finns färg du kan köpa och sen själv färga exempelvis dina svarta jeans så att de blir som nya igen.

8. Använd inte sköljmedel på dina träningskläder
För att behålla formen och elasticiteten på dina träningskläder är det viktigt att du skippar sköljmedlet eftersom det mjukar upp tyget.

Läs mer:
11 snygga vårkappor från budget till lyx
23 budgetköp inför våren som lär sälja slut i januari
15 trendköp i rosa för under 500 kronor

Foto: Mondadori