Annons
 

Bea Szenfeld och Salong Betong designar för Fireball

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Danne och Felix från Salong Betong har designat kläder för Fireball med Bea Szenfeld.

Danne och Felix från Salong Betong med Bea Szenfeld.

Modekonstnären och designern Bea Szenfeld har tillsammans med tatueringsstudion Salong Betong skapat en liten klädkollektion för det kaneldoftande whiskymärket Fireball. Kollektionen var från början bara tänkt att användas av bar- och eventpersonal, men på grund av stor efterfrågan kommer plaggen snart även att kunna beställas på Fireballs hemsida.

Annons

– Både jag och Bea Szenfeld gillar dödskallar så jag bestämde mig för att designa en dödskalle kombinerat med typografi, vilket är två av mina favoritmotiv att tatuera. Texten skapar ett mönster i dödskallen som förhoppningsvis får betraktaren att hajja till. Delar av mitt skissarbete för denna design valde jag sedan att göra ett mönster av som Bea Szenfeld sedan gjort ett allover-print av, berättar Felix på Salong Betong.

Bea Szenfeld har i sin tur hämtat inspiration från 80-talet och DIY (do it yourself) när hon tillverkat ett eget tyg av Salong Betongs möster som sedan har blivit till t-shirts, leggings och en sweatshirt med avtagbart ok. Klicka på bilden nedan för att se den större.

Läs även: Modemingel med Bea Szenfeld och Bea Åkerlund i L.A.

Bea Szenfeld och Salong Betong med sin kollektion för Fireball.

Bea Szenfeld och Salong Betong med sin kollektion för Fireball.

Av: Rose-Marie Söderlund