Annons
 

10 tips – så håller du dig bekväm under festklänningen

Trosor som skaver, strumpbyxor som glider ner och helt fel bh för tillfället. Vi ger dig bästa tipsen för att vara så bekväm som möjligt under klänningen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Läs mer: Så lite kostade Carrie Bradshaws signaturkjol (och här köper du den!)

En rolig utekväll ska vara fylld av glädje, dans, musik och kanske en och annan drink. För att du inte ska behöva tänka på bh:n som skaver eller strumpbyxorna som glider ner har vi samlat tio tips och tricks för hur du håller dig bekväm under festklänningen – och kan lägga all din energi på att ha roligt!

Annons

Bomullstrosor

Välj ett par bekväma trosor som inte skaver någonstans, ett par hederliga bomullstrosor är ofta det bästa alternativet.

Bh utan axelband

Under en axelbandslös klänning kan du med fördel välja en bh som har avtagningsbara axelband om du inte vill att banden ska synas.

Brösttejp

Om du har en djup urringning och skippar bh:n är brösttejp ett smart sätt att hålla brösten och kläderna på plats under kvällen. Du hittar brösttejp där man säljer bh:ar, t.e.x. här.

brosttejp

Höga strumpbyxor

Extra höga strumpbyxor är bra för dig som har långa ben eller vill ha extra stöd för mage och rumpa under kvällen.

Använd hårspray

Spraya strumpbyxorna eller insidan av klänningen med hårspray om de lätt blir elektriska.

Sömlösa underkläder

Under en riktigt tajt outfit kan du med fördel välja sömlösa underkläder. Då slipper du fula streck och sömmar som sticker fram.

Välj färg på bh:n med omsorg

Det kan vara supersnyggt att låta bh:n skymta fram under din outfit, men om du vill att bh:n ska synas så lite som möjligt bör du välja en som hudfärgad (istället för t.e.x vit).

bh-band

Dubbla trosor

Det är riktigt irriterande att under kvällen dra upp strumpbyxorna som om och om igen glider ner. För att lösa problemet kan du ta på dig ytterligare ett par trosor (gärna med hög midja) över strumpbyxorna. Du kör alltså trosor-strumpbyxor-trosor!

Nipple Covers

Hudfärgade klistermärken för bröstvårtorna är ett smart alternativ om du går utan bh men har en skir topp eller klänning. Det funkar också superbra när du har en djup urringning i ryggen och lämnar bh:n hemma.

Korta tajts

Om du kör barbent under en kortare klänning kan det kännas bekvämt med ett par korta tajts (som t.e.x cykelbyxor) under klänningen.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och en del länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Foto: Mondadori