Annons

Nu är det bevisat att singeltjejer är smartare än andra.

 

Bevisat: Singeltjejer är smartare än andra

Enligt en studie är det bevisat att tjejer som är singlar oftast är mer intelligenta än andra, samt att de faktiskt är singlar just eftersom de är smarta.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Om du och dina vänner är singlar så kan det faktiskt bero på något så härligt som att ni är mer intelligenta än andra tjejer. Enligt en studie, som utförts vid tre olika amerikanska universitet, är smarta tjejer oftast singlar.

Annons

Du har säkert hört killar säga att de tycker att smarta tjejer är det sexigaste som finns, men det överensstämmer inte med hur det faktiskt ser ut på riktigt. Killar som träffar tjejer som är mer intelligenta än dem själva distanserar sig gärna från dem, visar forskningsstudien, som publicerats i Personality and Social Psychology Bulletin.

I experimentet träffade killarna olika tjejer, en del av dem var smartare än killarna och tvärtom. Forskarna kunde då se att de tjejer som uppenbart var mer intelligenta än killarna inte blev lika populära och killarna valde då att inte byta kontaktuppgifter med dem.

Förklaringen är helt enkelt att många killar inte känner sig lika maskulina om en tjej är smartare än dem. Sjukt, va? Ta dock det här med en nypa salt, om du skulle bli kär så innebär det såklart inte att du skulle bli korkad för det!

Läs även:
36 anledningar till att ÄLSKA livet som singel
17 saker som alla singlar har upplevt
13 saker alla singlar är trötta på att höra

Foto: Tumblr