Annons
 

BILDSPEL: Maison Martin Margiela designar för H&M i höst!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Maison Martin Margiela designar för H&M i höst.

Maison Martin Margiela designar för H&M i höst.

I höst är det Maison Martin Margielas tur att designa en kollektion för H&M. Det franska modehuset lyfter inte fram någon speciell designer, utan framhåller hela sitt designteam, som dock är anonymt. De experimenterar med volym och siluetter och många av plaggen är dekonstruerade.

Annons

– Maison Martin Margiela är ett av de främsta och mest inflytelserika modehusen sedan trettio år tillbaka. Det känns otroligt spännande att presentera det här samarbetet, som kommer att ge modeälskare över hela världen chansen att bära specialdesignade plagg av Maison Martin Margiela. Det blir en modehändelse att minnas, säger H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch.

Baaams stylist Josefin Andersson säger om samarbetet:

– Ett ganska vågat samarbete av H&M tycker jag. Dels för att det känns ganska smalt för den stora massan, dels för att deras kläder inte alltid är så lättburna. Om jag får önska så hoppas jag att de även kommer göra en kollektion för H&M Home, då de har väldigt fina inredningssaker. Jag hoppas även att de kommer att göra en variant på den vita kostymen och den beige kappan i bildspelet nedan. Det skulle vara plagg att investera i.

Kollektionen lanseras den 15 november i utvalda butiker och online. Bilderna i bildspelet är från Maison Martin Margielas ordinarie höstkollektion.

[poll id=1185]

[nggallery id=785]

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Anoni Ruiz Aragó