Annons
 

BILDSPEL och VIDEO: Chanel S/S 2010

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Chefdesigner Karl Lagerfeld. Claudia Schiffer och Prince front row.

Fäbodjäntan goes couture. Ja, så kan man bäst beskriva Chanels lantidylliska kollektion, komplett med höbalar, modeller med grässtrån i munnen, statement-träpjuck (!) och lite country-chic-feeling över det hela.

Annons

Som vanligt presenterar Karl Lagerfeld vansinnigt vackert skräddade klänningar i 20 000 euros-klassen, även om jag tycker att Gretchen-inslagen med virkat och färgglada blommor var sådär. När märket håller sig till sina grundstenar, som tweed, spets, tyll, organza, svartvitt, transparens, dräkter (och gärna en mix av allt detta) och förtjusande tantväskor är Chanel fullständigt oslagbart.

Men de där jeansen (ja, alla byxor faktiskt) var ju bara för ugly. Och jag ser tyvärr inte det fantastiska med de i bloggvärlden redan sönderhypade handledstatueringarna (i form av kedjor), eller ännu värre – fejktatueringarna på låret.

Däremot blir det säkert en fluga som kommer att surra friskt nästa sommar. Sammantaget en imponerande kollektion av ett modehus som har pondus att sätta ner foten och visa vart trendskåpet ska stå i premium brand-klassen.

Av: Charlotta Flinkenberg Foto: All Over Press

[nggallery id=332]

httpv://www.youtube.com/watch?v=wvY9VuerKbA