Annons
 

Inget går upp emot sommarbio – 11 filmer med premiär i sommar

Sommaren kan vara underbar och solig – eller regnig och urtrist. Tur då att det släpps massvis av bra biofilmer lagom till långtråkiga sommardagar.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Missa inte! 12 storfilmer du kommer vilja se 2017

Alien: Covenant

Premiär: 17 maj, 2017

Den klassiska Ridley Scott-sci fi:n får ytterligare en uppföljare. Nu reser rymdskeppet Covenant till en avlägsen planet och upptäcker de att vad de tidigare trott varit ett outforskat paradis egentligen är ett hot mer skrämmande än de någonsin kunnat föreställa sig. Tyvärr kan vi nog inte hoppas på en cameo av Sigourney Weaver.

Annons

Pirates of the Caribbean – Salazars Revenge

Premiär: 23 maj, 2017

Kapen Jack Sparrow är tillbaka – den här gången återigen jagad av sin nemesis Kapten Salazar. Temat är kanske aningen uttjatat vid det här laget men med skådespelare som Johnny Depp, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush och Orlando Bloom kan det ändå bli två fartfyllda timmar i biostolen.

Baywatch

Premiär: 2 juni, 2017

Världens mest berömda livräddarserie är tillbaka. Denna gång med Dwayne Johnson och en oerhört vältränad Zac Efron i huvudrollerna. Som Mitch Buchannon och hans nyanställde, yngre kollega försöker de sätta dit ett kriminellt gäng. Kan vi garantera slow motion-löpning i sanden? Ja.

Läs också: Nya ”Fifty Shades of Grey”-trailern är här – och det ser hett ut

Wonder Woman

Premiär: 2 juni, 2017

I ”Wonder Woman” får vi följa Diana Price som lämnar sin hembygd som prinsessa av Amazonerna och mäktig krigare för att ge sig in i första världskriget. Hon har såklart insett att det kanske bara är hon som har kraften att stoppa alla krig – men möter också sitt sanna öde.

Rough Night

Premiär: 16 juni, 2017

Tänk Bridesmaids möter Baksmällan med Ilana Glazer från Broad City och Scarlett Johansson, Zoë Kravitz och Demi Moore. Och kan det bli annat än hysteriskt när handlingen går ut på att ett vänskapsgäng råkar ta kål på en manlig strippa en blöt festkväll och försöker lösa situationen samtidigt som de kommer varandra närmre? Kanske, men vi är beredda att chansa.

Spider-Man: Homecoming

Premiär: 5 juli, 2017

Avengers-filmerna tuggar vidare och nu är det Spider-Mans tur att få sin bakgrundshistoria berättad. Den här gången spelas han av en Tom Holland vars spindelman försöker smälta händelserna i ”Captain America: Civil War” och leva ett vanligt liv som high school-student. För första gången tycks dessutom Spider-Man ha den ålder han har i serietidningarna – spännande!

Läs också: Alla nya filmer och serier som kommer till Netflix i maj

Tulpanfeber

Premiär: 14 juli, 2017

Allas vår Alicia Vikander är tillbaka. I 1600-talets Amsterdam försöker en rik affärsman, spelad av Christoph Waltz, bli rik på tulpanhandel och bygga ett lyckligt liv med hans fru, spelad av Alicia. Men allt går inte som det ska när Alicias karaktär blir förälskad i en ung konstnär. Filmen bygger på Deborah Moggachs succéroman med samma namn.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Premiär: 28 juli, 2017

Hur många var vi inte som älskade och var rädda för Jumanji när den kom 1995? Nu kommer äntligen uppföljaren. Med Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan och Nick Jonas i rollerna ska vi återvända till det förbannade spelet. Och en hyllning till den bortgångne, tidigare huvudrollsinnehavaren Robin Williams är inplanerad.

Atomic Blonde

Premiär: 28 juli, 2017

Vill vi se Charlize Theron som agent hos den brittiska underrättelsetjänsten MI6? Ja. Gillar vi en spionthriller som dessutom utspelar sig i Berlin precis på gränsen till murens fall 1989? Ja, ja, ja.

Läs också: Aliens, tidsresor och robotar – 17 sci-fi-filmer alla bör ha sett

Valerian and the City of a Thousand Planets

Premiär: 2 augusti, 2017

I filmmagikern Luc Bessons nya film får vi följa Valerian (Dane DeHaan) och Laureline (Cara Delevingne) när de som specialagenter försöker upprätthålla ordningen i universum. Det blir en rymdfilm nog utan dess like och filmen bygger på en grafisk novellserie som blivit en helt unik rymdsaga.

De bedragna

Premiär: 1 september, 2017

De bedragna är Sofia Coppolas remake på den gamla Clint Eastwood-klassikern från 1971. Filmen utspelar sig i amerikanska södern under inbördeskriget och kretsar kring en internatskola som tvingas ta in en skadad fiendesoldat. Sexuella spänningar och rivaliteter utlovas och när skådespelarna har namn som Elle Fanning, Nicole Kidman, Kirsten Dunst och Colin Farrell kan vi inte bärga oss.

Läs också: Lämna Beck på balkongen – här är 5 deckarserier med badass kvinnor i huvudrollerna