Annons
 

Så bleker du håret med c-vitamin

Visste du att c-vitamin kan bleka håret och dra ur gammal färg? CHIC visar hur du går tillväga för att ljusa upp svallet med hjälp av brustabletter istället för avfärgning.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

C-vitamin i brustabletter nyttjas frekvent under höst- och vintersäsongen för att förebygga förkylningar, men vad många beautyprofiler har insett är att de dessutom kan hjälpa till att bleka håret.

Annons

C-vitamin kan hjälpa till att ta bort färgpigment ur håret och fungerar på samma sätt som när du gör en avfärgning. Har du till exempel färgat håret mörkt kan du gå upp ett par ljusare nyanser med hjälp av c-vitaminens egenskaper. Hela kuren går att göra hemma med saker du har i skafferiet, den är skonsam mot både håret och naturen – och ja, det fungerar.

C VITAMIN BLEKA håret

Blek håret med c-vitamin.

Bleka håret med c-vitamin – så gör du

Du behöver:
C-vitamin i brustablettform (valfri sort)
Balsam eller schampo
Citronjuice (antingen färsk eller på flaska)
En duschmössa
En handduk
Plastfolie
Flytande honung, valfritt

Så gör du:
1. Krossa sex c-vitamintabletter till ett finmalet mjöl. Ta gärna hjälp av en mortel för att krossa allt.

2. Blanda pulverblandningen med 1 msk honung och 3 msk balsam samt några droppar citron. Vispa runt till en jämn smet. Smeten kommer att smälta när brustabletterna kommer i kontakt med fukten.

3. Applicera blandningen på de områden du vill ljusa upp.

4. Vira plastfolie kring delarna du har applicerat blandningen på. Håll på plats med hjälp av en handduk.

5. Låt blandningen sitta i cirka en timme. Den kan bleka upp till två nyanser, men inte mer. Om du upplever att inpackningen sticks och kliar är det för att citronen reagerar mot hårbotten, men det är inte farligt.

6. Tvätta ur som vanligt och se till att du får ur all produkt ur håret. Upprepa processen igen om du vill få till en ljusare nyans.

Läs även:
10 steg till friskt, glansigt och starkt hår
Få lockarna att hålla hela kvällen – så gör du
8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)

Foto: Mondadori