Annons
 

Blir ditt hår fett snabbt? Här är 6 sätt att undvika det

Längtar du också efter att håret ska hålla sig fräschare längre efter tvätt? Det finns knep och vi har så klart samlat dem.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Medan ett svall kan se fräscht ut i flera dagar utan tvätt måste någon annan duscha varje dag för att det inte ska bli fett. Alla har vi olika hårtyper. Men det finns faktiskt några vanliga misstag som kan göra att håret blir fett snabbare än det behöver bli. Här är några av dem och hur du undviker dem.

Tvätta lagom ofta

Undvik att tvätta ditt hår för ofta. Om du gör det kan din hårbotten nämligen bli uttorkad, vilket gör att den producerar mer fett för att uppnå balans. Det blir en ond cirkel.

Annons
Gilla Baaam på Facebook

Missa inte: Kändisarnas bästa skönhetsknep – efter träningen

Fokusera på topparna när du balsamerar håret.

Fokusera på topparna när du balsamerar håret.

Använd balsam – men i topparna

Ta endast balsam i topparna. Annars kan det göra din hårbotten oljig. Tänk också på att skölja ur noggrant innan du lämnar duschen. Om du inte gör det kan balsam nämligen tynga ner och ge håret en trådig karaktär.

Håll fingrarna i styr

Brukar du föra handen i håret ofta? Det kan vara bra att undvika om ditt hår blir fett snabbt. När du tar i din frisyr med fingrarna finns nämligen risken att fett på händerna hamnar i håret.

Visste du förresten att du aldrig ska tvätta ansiktet i duschen?

Heidi Klum hår

Välj rätt produkter för just din hårtyp.

Topp-fokus

När du borstar håret stimulerar du produktionen av fett i hårbotten. Återigen, fokusera på topparna!

Tvätta borsten också

Det samlas en hel del smuts, som stylingprodukter, damm och gamla hårstån på din hårborste. Smutsen förs sedan till håret när du borstar, så var noggrann med att rengöra din borste regelbundet.

Välj rätt produkter

Om du vill att ditt hår ska må så bra som möjligt (och vara som vackrast) ska du använda produkter som passar din hårtyp. Satsa på lätta produkter som ger volym och undvik de som ger glans och fukt som är mer anpassade gör torra hårtyper.

 

Bildkälla: IBL samt  Unsplash