Annons
 

Bränt dig i solen? Så lindrar du enklast och snabbast

Vi vill tillbringa sommaren med bruna och solkyssta ben – inte svidande och rödbrända. Men vad gör man när skadan redan är skedd? Baaam har samlat bästa tipsen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Läs mer: Skydda dig mot strålarna – 7 solkrämer som inte kladdar eller ger finnar

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljare genom tjänsten Apprl.

Annons

När solens strålar letar sig fram och är vi många som vill ut och njuta i värmen. Men särskilt i början av sommaren är det lätt att bli lite för ivrig i sitt solbadande. Om du inte är försiktig och skyddar huden mot de skadliga strålarna med kläder och solkräm kan resultatet bli röd, solbränd och svidande hud.

Gilla Baaam på Facebook

Så hur tar man bäst hand om sin skadade stackars hud? Det första du bör göra är att den närmsta tiden hålla dig inomhus, i skuggan eller ha långärmade kläder på dig. Huden behöver några dagar på sig att läka. Det finns flera olika sätt att lindra och kyla ner solskadad hud.


Du kan badda huden med kallt vatten, använda ett kylbalsam, en fuktgivande kräm eller hydrokortisonsalva för lindring. Om du får svåra soleksem bör du kontakta en vårdcentral. Det gäller även om du har fått blåsor på huden på ett området större än en handflata. Det är vanligt att huden börja fjälla efter en solskada. Tänk då på att hålla huden återfuktad och fortsätt skydda med SPF.

Här är 7 produkter som kyler, lindrar och lugnar


1. Lindrande kylbalsam från Aco.


2. Återfuktande after sun-lotion från Nuxe.


3. After sun-lotion från Biotherm.


4. Kylande och lugnande kräm från Korres.


5. Lugnande gel med aloe vera från Benton.


6. Ansiktsvatten i sprejform med aloe vera och trollhassel från M Picaut.


7. Svalkande after sun-gel från Annemarie Björlind.

Källa: Vårdguiden, Netdoktor
Foto: IBL/Shutterstock