Annons
 

Bruno Pieters i samarbete Weekday

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Bruno Pieters har skapat en kollektion för Weekday Collaborations.

Bruno Pieters har skapat en kollektion för Weekday Collaborations.

Den belgiske designern Bruno Pieters gästspelar hos Weekday i höst. Bruno har bland annat en bakgrund hos Hugo Boss och har vunnit flera priser för sitt sofistikerade formspråk.

– Jag arbetar instinktivt. Utgångspunkten för den här kollektionen är skärningarna och strukturernas konturer. Jag ville skapa en lång och smal siluett som kontrasterar mot de mjuka och naturliga materialen. Jag har alltid känt ett nära släktskap med arkitektur, men också till naturen och dess oberäkneliga krafter. De influenserna syns i kollektionen, säger Bruno.

Annons

Bruno jobbar bland annat med silke, ullmixar, modal och bomull. Den mjuka färskalan rör sig mellan marin, svart, brun, lertoner och naturvit.

– Jag älskar att kombinera perfekta skärningar. Jag ser mig ofta mer som en tekniker, eller skräddare, än en designer. Någon som experimenterar med proportioner och siluetter, säger Bruno.

Kollektionen, för både tjejer och killar, lanseras i början av oktober och kostar från 400 kr för överdelar och 2 000 kr för ytterplagg.

Läs även: Versace designar för H&M i höst!

Bruno Pieters för Weekday Collaborations.Bruno Pieters för Weekday Collaborations.Bruno Pieters för Weekday Collaborations.

Av: Rose-Marie Söderlun