Annons
 

Caroline Sandström: ”Jag har skapat plaggen jag saknar i min garderob”

CHICs modechef Caroline Sandström släpper en kollektion med tre skinnplagg inför våren tillsammans med Rock and Blue.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Att Caroline Sandström är en fena på mode är en sak som är säker. Med tanke på att hon är Baaams modechef finns möjligheten att vi är pyttelite partiska, men hennes nya kollektion för Rock and Blue kan å andra sidan tala helt för sig själv. Kollektionen, som släpps nu till våren, är den första i ett längre samarbete med skinnmärket och först ut är tre plagg: den perfekta skinnjackan, en mockaskjorta och en figursmickrande kjol.

Annons

Berätta lite om kollektionen, Carro!
– Jag börjar med skinnjackan. Jag är en riktig skinnjackeperson och i samband med att jag flyttade räknade jag min samling – jag har ungefär 22 stycken hemma. Problemet med alla är att jag inte har hittat den perfekta, alltid är det något som är fel. För korta ärmar, kort i ryggen, för lång modell, innefoder som skaver. Därför har jag tagit features från alla mina favoritjackor och skapat den perfekta skinnjackan.

caroline sandström rock and blue 2

Den perfekta skinnjackan, menar Caroline.

Förklara – varför din skinnjacka den perfekta jackan?
– Den är genomtänkt i varenda liten detalj. Den är lös i passformen för att kunna bäras från tidig vår till sen höst med lager på lager, till exempel stylad med en stickad tröja eller en hoodie under. Men den är ändå tight för en snygg passform. Den har smarta innefickor som jag annars tycker saknas på skinnjackor, stora fickor där du får plats med allt. Den har massor av små finesser som gör den unik, de där små extrasakerna som annars glöms bort.

Nog om skinnjackan, hur tänkte du när du designade mockaskjortan?
– Mockaskjortan är plagget som går att kombinera i all oändlighet. Bär den som skjorta utan något under, över en t-shirt eller varför inte med en sötare blus för en rockigare look? Dessutom värmer mocka vilket gör den till det ultimata plagget under en rock. Den är tillverkad i mjukaste getskinn – det känns verkligen som att ha på sig en långärmad t-shirt.

Matcha mockaskjortan på flera olika sätt.

Matcha mockaskjortan på flera olika sätt.

Och kjolen?
– Jag tänkte såhär: tighta kjolar är ofta svåra att gå i. Den här däremot är lite vidare nertill men ändå tight. Du ska kunna ta ett riktigt kliv i den, inte bara sitta still. Dessutom har den fickor strategiskt placerade på sidorna, för ja, tjejer vill faktiskt också kunna ha saker i fickorna. De är smart placerade för att inte skapa en bred silhuett om du till exempel vill ha din Iphone i fickan. Den är väldigt anpassningsbar på så sätt att om du köper en mindre storlek passar den bra att ha i midjan och i en större storlek sitter den snyggt på höften. Och så är den snyggt designad för att framhäva form och kurvor.

Slutligen – vad har du inspirerats av?
– Min egen garderob och plagg jag redan älskar. Jag har kombinerat de plaggen för att skapa ännu mer perfekta plagg.

Psst! Du har väl inte missat Carolines blogg här på Baaam?

Psst! Kolla in bilderna från Carolines lanseringsevent och se kollektionen i bildspelet här nedanför!

24
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Foto: Julia Dansarie