Annons
 

Charlotta Flinkenberg: ”Bäst och knäppast klädda på Guldknappen”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Guldknapp intro

Vem var märkligast klädd på modegalan Guldknappen? Vem bar den vackraste klänningen? Vilken kändis var först med att anamma lårhöga stöveln? Vem hade dyrast skor? Vilken färg var hetast (som även är höstens trendkulör)? Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg sitter inne med svaren. Du vet säkert redan att Carin Wester tog emot priset som årets designer. Men den riktiga modetävlingen sker ju bland gästerna på röda mattan. Här är Charlottas trendrapport från Damernas Världs modepris Guldknappen.

Annons

Guldknappen ockra

Från vänster: Elin Kling i klänning från Marimekko, skor från Louboutin och väska från Louis Vuitton. Kvällens – och höstens – snyggaste kulör är ockrafärgat. Denna senapsgula ton är många skandinaviska kvinnor rädda för. Och okej, den gör sig faktiskt bäst på solbrända bönor som Elin Kling. Men om du är blek kan den också vara fin, så länge du törs dra på lite mustigare toner i makeupen. Kontrastera gärna med ett klarrött läppstift.Cecilia Grufman på DV klär ovanligt bra i ockra! En av kvällens värdinnor, DV:s moderedaktör Martina Bonnier, var givetvis ekiperad i galaklänning i sammet signerad Carin Wester.

Guldknappen skor

Fr. v: Linda Sundblad (alltid kreativt välklädd!) vågade bryta av sin monokroma och rockiga outfit med ett par skor som missmatchar stiligt i vacker juvelfärgad satin. Marie Serneholts korslagda sandaletter blir extra fina då det svarta nagellacket i pedikyren tittar fram. Sofi Fahrman blev en av de första ut i Modesverige att våga ge sig på Pretty Woman-stöveln, som blir väldigt inne i höst. Sofis stövlar är från Zara. Alltid så eleganta Marina Kereklidou är stolt ägarinna till mina drömskor, ett par specialtillverkade Balmain-sandaletter från samarbetet med Giuseppe Zanotti. Dessa skor går loss på över 15 000 kr om jag inte minns fel, de såldes på Mrs H tidigare i somras.

Guldknappen mönster

Fr. v: Frida Fahrman var verkligen superfin i sin blommiga, axelbandslösa puffklänning. Halsbandet och skorna gjorde att klänningen fick lite mer attityd. Snygga Agnes rockar höstens retrotrend – leopard – med den äran. Klänningen är från Lund+Berg och skorna från Topshop. Camilla Thulin bär upp en vackert mönstrad sommarklänning och gör den festfin genom att ha stram galafrisyr och chica accessoarer.

Guldknapp acc

Fr. v: Tantväska, handskar, gladfärgad strumpbyxor, glasögon och diadem – samtidigt. Självklart funkar det! Jag applåderar Bea Szenfelds förmåga att accessoarmixa hänsynslöst och ändå se så där flickljuv ut. Emilia de Poret äger en av Sveriges mest exklusiva garderober. Accessoarerna är inget undantag. Emilia är förtjust i huvudbonader, som denna från Stephen Jones. Det vrålsnygga bältet är från Acne. ELLEs modechef Cia Jansson är förtjust i Sonia Rykiel. Jag är förtjust i Cias väska…

Guldknappen modemodig 1

Guldknappen modemodig 2

Fr. v: Baaams stylist Csilla ger sig på bröddekorationen tillsammans med kvällens bäst klädde man (i alla fall enligt Shire!) Tony Lundström. Carolina Gynnings Snövit-outfit blev givetvis en smattrande succé på röda mattan hos vimmelfotograferna. Det ska vara Gynnings lååånga ben som klarar av att bära upp den där outfiten. Om jag skulle ge mig på samma klädsel kan jag lova att det skulle blivit stooor humor. Undre bilden fr. v: Marcus Frendberg och Jojo Borg-Larsson. Ska jag vara ärlig är inte det här särskilt modemodigt, utan mest knäppfult… Crossover av goa gubbar i Tyrolen och Ali Babas 40 rövare. Christian Coinbergh i ett par brallor som bara han kommer undan med att bära. Det gäller att ha ett bra kreddigt yrke för att gå omkring sådär. Multimiljonär James Goldstein kör konsekvent på sin Crocodile Dundee goes glam-look. Det gäller att vara bra rik för att gå omkring sådär. Den här mannen dyker ofta upp front row på visningarna i Milano.

Bilder från Stureplan.se, Finest.se, Stella Pictures och privata