Annons
 

Charlotta på BAAAM inför ELLE-galan: ”De tror jag kommer vara bäst klädda”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Charlotta Flinkenberg på ELLE-galan 2012.

Charlotta Flinkenberg på ELLE-galan 2012.

I kväll går ELLE-galan 2013 av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Baaam passade på att ställa några frågor till några av de exklusivt inbjudna gästerna.

Namn: Charlotta Flinkenberg
Ålder: 41
Yrke: Chefredaktör Baaam, förlagsredaktör Aller media.

Annons

Vad ska du ha på dig?
– En to die for-blåsa: hellång svart aftonklänning med svarta paljetter från Alice and Olivia och en Michael Kors-pälsjacka som jag fått låna av MyCloset. Det är mitt huvudspår men det är ofta jag ändrar outfit 30 min innan entré på röda mattan… På fötterna ska jag ha mina nyinköpta YSL Tribute som jag suktat efter länge. Och så en svartvitfläckig dalmatiner-clutch från Zara.

Hår, smink och naglar?
– Jag ska till frisören samma dag och fixa färgen men frisyr vet jag ej, gärna old school-glamourlockar a la Hollywood. Inget löshår denna gång dock. Löjligt mkt ögonmake i svart och grått, lösfrallor och hela paketet. Sminket syns knappt ändå i den skumma belysningen. Och så svarta naglar med krossade svarta paljetter!

Om du hade en minimal budget, hur skulle du klä dig då?
– Jag skulle gå till Beyond Retro eller nån annan second hand-butik och hitta något skoj. Och så får man inte glömma att man kommer långt med bra hållning, en fin festfrisyr och makeup också (som knappt kostar något).

Har du något bra tips om man inte är så modemodig, men ändå vill känna sig lite extra fin?
– Välj ett plagg som du känner dig bekväm i, antingen om det är en knälång klänning eller skinnbyxor och fin blus – och sen kan du ta ut svängarna på accessoarerna istället. Alla törs inte bära en gul asymmetrisk blåsa i neoprenmaterial men de flesta vågar ha ett stort halsband eller en glittrig clutch.

Vilket är ditt bästa minne från tidigare ELLE-galor?
– 2010 var en riktigt bra gala vill jag minnas, då jag och Hulda (fd modechef på Baaam) vågade oss fram till Helena Seger för att berömma hennes vackra Dolce & Gabbana-coutureklänning. Det mötet ledde till att jag bibehöll kontakten med Helena efter det. Det var också bra drag på dansgolvet det året. Och så var det förstås kul när Agneta Fältskog och statsminister Reinfeldt delade ut priser förra året.

Vem tror du kommer vara bäst klädd på röda mattan?
Camilla Thulin brukar alltid glittra rejält och vara ordentligt glamourös. Marina Kereklidou gör sällan några modemissar utan alla liksom suckar av beundran när hon gör entré. Man vill inte stå bakom henne i kön till röda mattan direkt… Och så är Emma Wiklund ofta fin, liksom Bea Szenfeld som har en unik stil. Och Rebecca Simonssons knasiga kreationer är underhållande och fashionvågade vilket jag älskar! I övrigt är det ofta en deppig, svartklädd skara på såna här modefester.

Charlotta Flinkenberg och Emma Danielsson på ELLE-galan 2012.

Charlotta Flinkenberg och Emma Danielsson på ELLE-galan 2012.

Av: Rose-Marie Söderlund