Annons
 

Charlottas modeskola: Så håller du dig chic i 28° stekande värme

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

modeskola-sval-1

Värmebölja i Sverige, svetten rinner och det blir svårare att komma undan välklädd i jeans och kavaj på grund av hettan. Men visst går det att vara chic även i 28° värme! Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg guidar dig till några smarta klädval.

Annons

Av Charlotta Flinkenberg

c8-vinjett-mode1SMARTA KNEP SOM HÅLLER STILEN I HETTAN:

1. Välj rätt material. Bomull och linne låter kroppen andas. Syntetmaterial blir snabbt klibbigt. Kolla även vad fodret är gjort av på tvättrådslappen. En bomullsklänning kan ha en underkjol av polyester och då fastnar det gärna på kroppen då du blir varm. En skön bomullsklänning går att fynda på kedjornas rea nu.

2. Shorts är skönare än en kort kjol. Det klibbar inte mellan låren och ger en luftig men ändå påklädd känsla. Smartast är en asymmetrisk jumpsuit där du får allt i ett – trendigt plagg, komfort och svalka!

3. Solglasögon – skyddar både mot solen och det faktum att du är osminkad…Man blir instant chic i snygga solglasögon.

4. Kommer du direkt ifrån stranden, använd din snygga baddräkt som topp under en kjol!

5. En blommig kjol som är lite utställd ger den rätta semesterkänslan och är luftig och skön.

6. Sköna sandaler är ett måste då fötterna sväller, gärna med inbyggda ”kuddar” under trampdynorna för bekväm effekt.

7. En vit skjorta, eller tunika funkar som klänning. Kanske det skönaste plagget på sommaren. Vill du bli mer chic kan du addera ett snyggt guldskärp eller ett flätat i brunt skinn.

8. Stråhatt skyddar mot solen, ger ansiktet skugga samt din look karaktär. Du slipper dessutom en bad hair day.

9. Om resten av din outfit är leisure, satsa på ett par snygga men stadiga heels i skinn. Viktigt att de inte är av syntet så att fötterna får andas.

10. Sexigast på sommaren till brunbrända axlar är en mönstrad maxiklänning med tubtopp. Bär den tillsammans med stora guld- eller silversmycken.

11. Färgglada naglar på händer och fötter är en trenddetalj i sig nu då vi gärna visar fötterna i öppna sandaler. Välj ett knalligt nagellack, helst i orange.

modeskola-sval-2

Fotnot: Kläderna kommer ifrån (ovanifrån från vänster): KappAhl, Topshop (både glasögonen och jumpsuiten), Azzaro/Net-a-Porter, See by Chloé, Matt Bernson/Mrs H. Lindex, Emilio Pucci/Net-a-Porter (hatten), Kors by Michael Kors/My Wardrobe, Elizabeth & James/My Wardrobe, China Glaze/Eleven.