Annons
 

BAAAM ökar utgivningen och anställer ny moderedaktör!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Baaam.

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Baaam.

Tidningen Baaam gjorde efterlängtat comeback i september 2013 efter att ha lagts ner ett åt tidigare. Omfånget ökade till 164 sidor, priset höjdes till 49 kr och magasinet fick en ny look med limbunden rygg, tjockare papper och ett trendigare uttryck. En färre, men värre satsning, med fyra utgåvor per år i sikte. Satsningen föll väl ut och nu har Aller media tagit beslutet att öka utgivningstakten till sex nummer per år från och med 2015.

Annons

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg:

– Vi gjorde positivt resultat redan från första numret och sommarens utgåva har sålt all time high i butik för Baaam. Det finns ett gammalt uttryck som heter ”pinka i medvind” och det gör vi nu. Självklart är vi ödmjuka inför utmaningarna som vår bransch står inför och eftersom vi verkar i det mest konkurrensutsatta segmentet är vi noga med att vara försiktiga då det gäller höga, fasta kostnader eller dyr marknadsföring. Vi har med minimal budget men maximal passion skapat en lönsam produkt och är förstås fantastiskt glada över att läsarna älskar vår kombination av shopping och styling. Baaam kör trendy but friendly-devisen, vi exkluderar ingen utan vill ha en varm tonalitet och andas service och inspiration. Detta ska du shoppa och så ska du bära det. Det är ett koncept vi står fast vid och det har visat sig vara ytterst framgångsrikt.

Läs en längre intervju med Charlotta här >>

Förutom Charlotta Flinkenberg består Team Baaam av flera gamla medarbetare. Art Director Anna Ehlén, skönhetsredaktör Lisen Sundberg, webbredaktör Rose-Marie Söderlund och nu även moderedaktör Csilla Vincefi Nee, tidigare stylist på Baaam. Csilla är utbildad designer och mönsterkonstruktör och har gått Tillskärarakademin. Hon har även jobbat med titlar som Damernas Värld, Veckorevyn, Amelia, Café och King.

– Jag är oerhört glad över att återvända till Baaam, ett magasin som jag stolt har varit med och byggt upp. Jag är tacksam över förtroendet jag fått och känner ett starkt engagemang för att utveckla Baaam som modemagasin, säger Csilla.

Läs en längre intervju med Csilla här >>

Csilla Vincefi Nee, moderedaktör på Baaam.

Csilla Vincefi Nee, moderedaktör på Baaam.

Av: Rose-Marie Söderlund