Annons
 

BAAAM träffar hårgurun Philip B

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Baaam träffade hårgurun Philip B.

Hollywood-stjärnornas favoritfrisör Philip Berkovitz, grundaren bakom succémärket Philip B, är känd över hela världen för sina välgörande behandlingar för hår- och hårbotten och driver sedan 2001 ett eget dermatologiskt hår- och hårbottensbehandlingcenter.

Annons

Baaam fick en exklusiv pratstund med den karismatiska superfrisören som avslöjande sina bästa hårvårdstips, vilken Hollywood-kändis som har det vackraste svallet samt hur det gick till när han stylade prinsessan Madeleine. Baaams Malin Ny fick även pröva på en hårbehandling utöver det vanliga av stjärnfrisören själv…

Vad utmärker dig som frisör?
– Medkänsla. När jag träffar mina kunder försöker jag att känna in varje person och se vad de vill ha. När jag har stylat eller klippt kunder är det många som säger ”Det var precis såhär jag ville ha det, det är precis som om du läst mina tankar!”.

En superfrisör in action.

Vilket är ditt bästa hårdvårdstips?
– Ingen brukar lyssna när jag säger det här men på samma sätt som man använder toner till sitt ansikte bör man göra det på sitt hår också. Om du vill göra det mesta av ditt hår och förbättra hårets kvalité bör du göra det. Det är också viktigt att använda hårborstar med naturligt hår, det gör att håret får en fin glans.

Hur ofta bör man egentligen tvätta håret?
– Det bör gå i alla fall 2-3 dagar mellan tvättarna, eftersom håret måste hinna återfå sin naturliga fuktighetsnivå. Det är också viktigt att underhålla håret med behandlingar då och då.

Vilken är din favorithårprodukt?
– Min egen Katira hair masque. Speciellt i kombination med Amber russian eftersom resultatet blir så fantastiskt efter att man använt dem.

Nicole Kidman har det vackraste håret, enligt Philip B.

Vilken kändis har vackrast hår enligt dig?
Nicole Kidman. Hon har vilda, galna lockar men det är även superenkelt att styla hennes hår rakt. Hon har fått det bästa från två världar!

Du har även stylat prinsessan Madeleine, berätta lite om det!
– Hon var jättetrevlig! Hon har ganska tunt och fint hår så jag gjorde min 4-stegsbehandling på henne, och sedan lockade jag hela hennes hår, det var inför ett bröllop. Hon såg fantastisk ut!

Anna Wintour.

Vilken frisyr är den mest efterfrågade just nu?
– Defintivt Anna Wintour-boben, vilken jag själv inte är ett så stort fan av, eftersom den frisyren ser ut som en hårhjälm. Jag gillade inte heller när Katie Holmes klippte en sådan frisyr.

Slutligen, vilka trender ser du till hösten?
– Långa längder. Gärna lugg också om man vill ha det.

…och vad tyckte Baaams Malin Ny om Philip Bs 4-stegsbehandling?
– Håret fick en helt annan glans och kändes starkare och fylligare efteråt. Jag fick flera komplimanger efter behandlingen och resultatet höll i flera dagar efteråt. Det var ju självklart extra roligt att behandlingen utfördes av Philip själv, han var supertrevlig och avslöjade både ett och annat till min stora förtjusning. Hur som helst, jag rekommenderar verkligen behandlingen!

Philip B och Baaams Malin Ny.

Av: Malin Ny Foto: Stella Pictures