Annons
 

Chicaste galan-pepp: Tips från skönhetscoachen

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Baaams skönhetsredaktör Lisen Sundberg på Årets Chicaste 2010.

Baaams skönhetsredaktör Lisen Sundberg på Årets Chicaste 2010.

I skrivandets stund sminkas det och fixas hår för fulla muggar på Baaams redaktion. Skönhetsredaktör Lisen Sundberg tipsar här hur du blir festsnygg i höst!

Ge några snabba och enkla tips på hur man blir chic på ett kick!

Annons

Hår: – Höstens hår är naturliga och jag tycker att fokus ska ligga på snygg lyster och naturligt fall. Hård, klibbig spray och stela, onaturliga lockar är ett nono.

Smink: – När det kommer till makeup applåderar jag mer vågade initiativ. Knalliga alternativt True Blood-mörka läppstift, lösfransar eller fokus på kraftiga bryn. Ta ut svängarna, men inte nödvändigtvis alla svängar på en och samma gång.

Naglar: – Senaste kändistrenden är spetsiga naglar, men eftersom att vi inte alla är Lady Gaga och kommer undan med det rekommenderar jag det säkra kortet; kort och mer fyrkantigt filat. Lägg gärna en extra minut på att fundera över lackets färg. Att matcha, eller medvetet mismatcha, med klänningen kan göra mycket för helheten och lyfta mer än en enkel ljusrosa naturlig ton till fest.

Om man inte är så van att sminka sig, vad ska man göra då?

– Var dig själv! Man måste inte komma i full galamakeup och Nobel-håruppstättning bara för att man ska på fest. Satsa kanske lite extra tid på din vanliga bas för att få den perfekt och be en kompis lägga en eyeliner.

Är det några speciella färger som gäller i höst?

– Det finns en dragning åt 90-talets gråbeige nyanser som exempelvis mullvadsfärgade skuggor och lite rödvinsbitna läppar. Överlag dova nyanser och lila plus blått.

Vilken look satsar du själv på i kväll?

– Jag tänker suga det sista det ur sommaren och satsar eventuellt på svarta naglar och cerise läppar.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Ivan da Silva