Annons
 

BAAAMs nya beautybloggare Frida: ”Klart man kan ha mycket ögonsmink och starkt läppstift samtidigt!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Frida Skoglund är ny beautybloggare på Baaam.se.

Frida Skoglund är ny beautybloggare på Baaam.se.

19-åriga stjärnskottet Frida Skoglund startar idag sin beautyblogg på baaam.se. Vi ställde lite skönhetsfrågor till denna Örebro-tjej som vill inspirera oss att leka med mer smink:

Du har en fantastisk känsla och talang för att sminka dig och leka med makeup. Hur blir man så skicklig på egen hand?
– Jag har lärt mig mycket genom att titta på skönhetsvideos på YouTube, det är en riktig guldgruva! Jag har även lärt mig mycket genom att läsa andra skönhetsbloggar. Dock tror jag att det allra viktigaste är att öva, öva, öva. Samt att tillåta sig själv att göra misstag. Det gör inget om det blir fel, det är då man inser vad man ska göra annorlunda nästa gång.

Annons

Du har sagt att sminkregler är till för att brytas. Vilka regler bryter du gärna själv emot?
– Det finns en riktig klassiker som säger att man inte bör ha en stark färg på läpparna samtidigt som man bär mycket ögonsmink, men jag tycker att det är riktigt snyggt.

Får du sminka dina väninnor innan ni ska gå ut?
– Varje gång! Haha…

Vilken är din favoritsminkprodukt i lyx- respektive budgetkategorin?
– I budgetklassen är det ögonskuggor från Wet n’Wild. De är otroligt bra! I lyxklassen är det en foundation från Chanel som heter Mat Lumiere. Jättedyr men jättebra.

Vad tycker om fuskprodukter, som exempelvis extensions, brun-utan-sol, akrylnaglar och lösögonfransar?
– Kul! Lösögonfransar gillar jag supermycket, de är ofta pricken över i:et i en makeup.

Hur mycket pengar lägger du på skönhetsprodukter varje månad?
– Ungefär en tusenlapp. Då är hudvård inräknat. Bra hudvård är något jag gärna lägger en extra slant på. Att lägga en skön ansiktsmask är vardagslyx för mig!

Vilket är det vanligaste misstaget kvinnor gör när vi sminkar oss?
– Det kanske inte klassas som ”misstag”, men många kvinnor brukar köra samma sminkning jämt och ständigt. Smink är roligt, blir det inte som du tänkt dig är det bara att tvätta bort det och börja om. Jag tror även att många använder fel basprodukter som inte är anpassade efter deras hudtyp, detta gäller även hudvård. Att ha rätt produkter avsedda för sin hudtyp är mycket viktigt och man känner verkligen skillnaden.

Hur får du dina ögonbryn att blir så perfekta? Kan du avslöja vilken teknik du använder?
– Tack snälla! Jag har väldigt tunna bryn så jag fyller i dem ordentligt med en ögonskugga och en tunn, snedställd pensel. Men för att få dem så naturliga som möjligt borstar jag igenom dem med en ren mascaraborste efter ifyllningen, det gör susen.

Om ditt bagage med din sminknecessär skulle komma bort under en resa, vilka tre saker skulle du panikshoppa främst på taxfreen?
– Först och främst en ansiktskräm, det är ett måste. Om jag är utan hudvård struntar jag i att sminka mig. Jag skulle även köpa en ögonbrynspenna och ett färgstarkt läppstift.

Vilken kändiskvinna tycker du är bäst på makeup, eller bär upp sminktrender bäst?
– Katy Perry ser alltid helt fantastisk ut!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All Over Press