Annons
 

BAAAMs nya modebloggare Josefin Dahlberg: ”Jag älskar hattar!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Baaams nya modebloggare Josefin Dahlberg älskar att bära hatt.

Baaams nya modebloggare Josefin Dahlberg älskar att bära hatt.

Stilinspiratören Josefin Dahlberg, 23, är ny modebloggare och reporter här på Chic.se. Hon har en examen i Journalistik och multimedia på Södertörns högskola och skriver om mode, inredning och design från sitt kontor på Söder i Stockholm. Josefin har alltid koll på de senaste trenderna, men håller fast vid sin bohemiska och chica stil.

Annons

Välkommen Josefin! Hur känns det att börja blogga/jobba för Baaam?
– Tack! Det känns jättekul! Jag har länge gillat Baaam och det känns skitkul att få bli en del av Baaam-teamet. Jag är superpeppad på att dra igång bloggen här på Chic.se och så ser jag såklart fram emot den nya Baaam-tidningen!

Vad kommer vi att kunna läsa i din blogg?
– Min blogg är en modeblogg så ni kommer främst kunna läsa om min stil och mina inköp, men det kommer också att bli en hel del om mig och min vardag. Jag har länge haft ett stort modeintresse och tycker kläder och accessoarer är otroligt roligt men inte livsviktigt. Jag har en ganska lättsam relation till mode och jag känner ingen press eller tvång till att bära de senaste trenderna eller designerplagg. Men jag tycker det är skitkul att hålla koll på trender och se vad som kommer att komma nästa säsong men hoppar aldrig på en trend om det inte passar mig och min stil. Jag hoppas på att kunna inspirera och tipsa er om mode, trender och sköna köp!

Vad kommer vi absolut inte att få läsa i din blogg?
– Vad jag äter till frukost, lunch och middag. Jag håller mig till mode!

Hur skulle du beskriva din stil? Du bär ofta hatt!
– Ja, jag älskar hattar! Jag tycker det är skitsnyggt och så är det praktiskt. Har du en dålig hårdag eller lite smutsig hår så är det bara dra på dig en hatt och så blir din outfit lite roligare också. Annars har min stil blivit mycket mer enklel med tiden och jag låter mina accessoarer ta större plats och lyfta looken. Jag skulle nog beskriva min stil som enkel, bohemisk och chic!

Har du några favoritmärken/designers?
– Det har jag absolut, dock handlar jag inte från mina största favoritdesigners beroende på priserna… Men just nu är Saint Laurent min absoluta favorit! Isabel Marant är såklart också en stor inspirationskälla och Céline! Jag handlar nästan bara från budgetkedjorna och second hand. Zara är min absoluta favoritbutik och ni kommer att få se många Zara-plagg i bloggen.

Vad är ditt bästa/sämsta köp?
– Jag får ofta för mig att konstiga plagg ska vara jättebra köp för då kan jag bara slänga på mig det till en svart outfit och se lite cool ut men det funkar inte alltid. Jag har många ganska så konstiga plagg i min garderob som jag aldrig har använt. Tex. en en färgstark, mönstrad, lång jacka som jag aldrig plockat av från galgen, en par jeans med hundra olika små jeanslappar på, en kimono med blommor och fransar och alla huvudbonader jag tänkt vara snygg i på fest som bara ligger på rad längst upp i garderoben. Dessa plagg åker snarare fram till maskeraden än när jag ska välja dagens outfit.

Hur blir du chic på ett kick?
– Genom att addera fina accessoarer till din outfit! Förutom att toppa din outfit med en hatt så tycker jag att rätt accessoarer kan göra en hel look. Mitt tips är att hitta några nyckelaccessoarer som passar just dig, som till exempel en klocka, ett armband eller ett enkelt halsband. Mixa sedan det med andra lite roliga accessoarer som stora örhängen, flera armband, en fin väska eller skor med roliga detaljer. Rätt accessoarer kan lyfta nästa vilken look som helst och jag tycker ofta att det är accessoarerna som skapar en personlig stil.

Till Josefin Dahlbergs blogg >>

Baaams nya modebloggare Josefin Dahlberg älskar att bära hatt.

Baaams nya modebloggare Josefin Dahlberg älskar att bära hatt.

Av: Rose-Marie Söderlund