Annons
 

BAAAMs nya modebloggare Susanne: ”Bästa köpen är utan tvekan mina väskor från Hermès och Chanel”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Susanne Histrup är ny modebloggare på Baaam.se.

Susanne Histrup är ny modebloggare på Baaam.se.

Fyrabarnsmamman (!) och karriäristan Susanne Histrup äger fler designerväskor än Nicky Hilton och hennes spännande och chica klädstil har gett henne många followers på Instagram. Det var där Baaams Charlotta Flinkenberg hittade Susanne och värvade henne som bloggare till baaam.se. Susanne gör bloggdebut idag – varmt välkommen önskar vi på Baaam!

Annons

Blev du förvånad när jag headhuntade dig för att börja blogga på baaam.se?
– Jag blev både förvånad, smickrade och stolt när du kontaktade mig i höstas. Jag kände direkt att baaam.se var rätt för mig och hoppas att jag kan vara en inspiration för alla läsare.

Vilka bloggar följer du själv?
– Jag läser mest utländska bloggar. The Blonde Salad, Brooklyn Blonde, Man Repeller, Atlantic-Pacific, 9 to 5 chic och Polliani. Och så läser jag nästan dagligen Emma Elwins blogg på Elle.se. En matblogg jag följer är What Katie ate – fantastiska bilder och recept.

Du kom på idén med en lattehållare till barnvagnen när du var mammaledig. Hur gick det till, blev du förmögen på idén?
– Vi hade nyss bott utomlands men flyttat tillbaka till Sverige och jag var mammaledig med vår 1,5-åring och jag var gravid med nummer två. Försökte under en shoppingtur att jonglera barnvagn, gravidmage, matkassar, en vild liten tjej samt en VARM latte och insåg ganska omgående att det var en omöjlig kombo. Och latten tänkte jag inte släppa… Jag har vuxit upp med föräldrar som är entreprenörer så att starta eget har alltid känts naturligt. Jag hade lattehållaren och andra innovativa babyprodukter i USA och blev distributör för Skandinavien. Waynes Coffee såg behovet och blev således min första kund. Jag blev väl mer rik på erfarenhet att driva eget företag än något annat.

Var köper du alla dina exklusiva kläder, skor och väskor?
– Mestadels på resor och via nätet, men jag missan sällan ”Sjuttio på Schuttis” där jag har gjort många bra fynd!

Du har en modemodig klädstil. Vad säger din man om dina vågade mönster- och färgkombinationer?
– Haha, då skulle du se min man… När det kommer till att vara fashion forward är han nästan modigare än jag, men framför allt är han min största supporter!

Du äger många dyra och exklusiva fashion items. Hur motiverar du dessa kostsamma inköp?
– Mina dyraste fashion items ser jag som en livslång investering som jag använder år ut och år in och som mina döttrar kommer att få ärva. Dessutom har de ett stabilt andrahandsvärde vilket gör dem till goda investeringar. Med tanke på hur mycket jag använder dem är cost per wear lågt. Mode är för mig framför allt ett personligt uttryckssätt och min stora passion!

Vad är ditt bästa, respektive sämsta köp?
– Mina sämsta köp väljer jag att förtränga – de hänger fortfarande med prislapparna kvar och väntar på rätt tillfälle att användas… Mina bästa köp är utan tvekan mina väskor från Hermès och Chanel – klassiker sin alltid kommer att finnas med mig och som är ”grädde på moset” för vilken outfit som helst. Jag har även gjort många bra köp på Zara och By Malene Birger som hänger med mig årligen.

Vad skulle du aldrig ta på dig?
– Hade du ställt samma fråga för något år sedan hade jag svarat gympaskor med kilklack, vilket jag glatt använder idag… Man ska aldrig säga aldrig. Men något jag sällan använder är strumpor i skor med öppen tå.

Hur blir man chic på ett kick när man är en stressad fyrabarnsmamma?
– Med snygga och roliga accessoarer kommer man långt på kort tid. Ett halsband kan göra underverk!