Annons
 

Claes Berkes designar exklusiv t-shirt för Ellos

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Claes Berkes t-shirt för Ellos är unisex och kostar 499 kr.

Claes Berkes t-shirt för Ellos är unisex och kostar 499 kr.

Designern Claes Berkes från märket Nakkna har designat en unik t-shirt för Ellos. Berkes är känd för sin avskalade och avantgardistiska design och sina komplicerade mönsterkonstruktioner.

– När jag inledde samarbetet med Ellos var det viktigt för mig att mitt bidrag skulle vara en tydlig klassiker i sin utformning men med en progressiv konstruktion. T-shirten har ett asymmetriskt snitt och jag har hämtat inspiration från kavajen vilket man kan se i konstruktionen av axlarna. Skärningen och trycket som representerar en förnimmelse av utveckling och en vision om framtid, skapar tillsammans något som fortfarande är så klassiskt som en t-shirt, säger Claes Berkes.

Annons

T-shirten levereras i ett klassiskt skivfodral och Berkes var även med och komponerade musiken till lanseringseventet.

– För mig kommer allt från samma bakgrund, vare sig det handlar om musik eller något visuellt, det är alltid inspirationen i sig som är grunden till allt uttryck, säger Claes Berkes.

Designsamarbetet är det fjärde i radan av ”Oväntade möten” för Ellos. Tidigare har Cornelia Webb designat ett halsband, Pär Engsheden en safariklänning och Linnéa Braun en klassisk, vit skjorta för det Borås-baserade företaget.

Läs även: Cornelia Webb designar smycken exklusivt för Ellos

Claes Berkes t-shirt för Ellos finns i svart och vitt och kostar 499 kr.

Claes Berkes t-shirt för Ellos finns i svart och vitt och kostar 499 kr.

Av: Rose-Marie Söderlund