Annons
 

Årets accesoardesigner Cornelia Webb: ”Rynkor är fint”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Baaam träffade Cornelia.

Baaam träffade Cornelia.

Med själ och passion har smyckesdesignern Cornelia Webb utvecklat sin vision till ett fullfjädrat accessoarmärke och samtidigt fått en stor beundrarskara världen över. Baaam har träffat designtalangen som utsågs till Årets accesoardesigner 2011 av tidningen ELLE.

Annons

NAMN: Cornelia Webb.
BAKGRUND: Studerade till läkare innan hon började designa smycken. Är helt självlärd och har bland annat fått sin kunskap från sin pappa (som är kemist) som har hjälpt henne att experimentera med olika substanser och material för att kunna utveckla nya former och färger. Cornelia har bland annat smyckat både Gwen Stefani och Nina Persson.
AKTUELL: Är Årets accessoardesigner enligt tidningen ELLE.

Text och foto: Malin Ny

Vem är den typiska Cornelia-kvinnan, tror du?
– En lekfull tjej som vill ha något mer, som kan se undertoner av humor och som känner skaparglädje.

Vad eller vem inspireras du av i din skaparprocess?
– Det är nog inte så mycket vem utan vad. Arkitektur, filmer – det som man lyckas suga in under själva skapandestunden. Men jag inspireras mycket av naturen och kroppen och det har jag gjort mina två senaste kollektioner. Jag har jobbat med ytor, strukturer och inspirerats av naturens gång. Jag har sprayat och hittar på nya sätt att få andra ytor på. Jag har gjort avgjutningar av kroppen och utgått ifrån oss själva. Så nyckeln, det är nog naturen och kroppen. Att förhöja kroppen, förtydliga och förstärka kroppen – att man utgår från kroppen helt enkelt.

Berätta om din vårkollektion!
– Jag har inspirerats av norrskenet, av färgerna. I min stenkollektion har jag använt färgerna från norrskenet – blått, grönt och rött. Vårkollektionen är nog en av mina ”vårigaste” hittills och mer minimalistisk än tidigare.

Har du något favoritsmycke från kollektionen?
– Det är nog ”fingret” – ”moulded finger”, som är en avgjutning av mitt finger. Jag inspireras mycket av åldrandet och tycker att det är fint med rynkor.

Läs även: Baaam träffar Rodebjer