Annons
 

Dagmar vann Guldknappen

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
dagmarguldknappen

Dagmar vann Guldknappen.

Igår (18/8) delades det högt ansedda designerpriset Damernas Världs Guldknappen ut för 30e gången och i år gick priset till syskontrion Kristina Tjäder, Karin Söderlind och Sofia Wallenstam från Dagmar.

Annons

– Det känns fantastiskt att få ta emot Damernas Värld Guldknappen 2011, det mest prestigefulla modepriset i Norden. Vi har medvetet byggt Dagmar och våra kollektioner med en hög kvalitetsnivå för att skapa personliga produkter som alla är unika i sin design och sina exklusivt utvalda material. Designen är både okonventionell och sofistikerad med en sensuell känsla som skapar mystik till varje enskilt plagg. Att vinna Guldknappen inspirerar oss till det fortsatta arbetet med att bygga upp ett internationellt modehus och skapa nya kreativa kollektioner, säger Kristina Tjäder, Dagmar.

Juryns motivering löd:
”2011 års Guldknappenvinnare vänder sig till en generation av inflytelserika kvinnor, yrkeskvinnor som värdesätter kvalitet och hållbarhet, men absolut inte vill känna sig tråkiga. Från en kofta inspirerad av en omtyckt farmor har de lyckats utveckla en hel kollektion som erövrat svenska kvinnor och nu väntar världen. Juryn har imponerats av hur företaget föredömligt lyckats förena miljöetiskt tänkande med hög modegrad. Den trettionde Guldknappen går till Dagmar, ett modernt företag som vänder sig till den samtida kvinnan med koll”.

dagmar

Syskontrion från Dagmar.

I år delades även priset Damernas Värld Guldknappen Accessoar ut för andra gången och i år gick priset till TRIWA.

– Att få ta emot utmärkelsen Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2011 känns fantastiskt. Vår inställning till accessoarer i allmänhet och klockor i synnerhet är att de ska ge en vink om vem du är. Genom Guldknappenvinsten hoppas vi nu att fler får upp ögonen för klockor som ett uttryck för ägarens personlighet och vågar ta ut svängarna. Priset är ett bevis på att vi satsat rätt och vi kommer att fortsätta tänja på modespelets regler, säger Ludvig Scheja, Creative Director, TRIWA.

triwa

TRIWA vann också pris.

Juryns motivering till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2011 löd:
”I en värld fylld av gamla normer och tekniksnobberi slog sig årets accessoarvinnare in med kraft. De har ingenting emot att bli kopierade, tvärtom ser de det som en komplimang, då företaget ständigt är på väg mot nya utmaningar. De färgstarka klockorna har synts överallt och framgångarna har varit omedelbara. TRIWA är ett uttryck i tiden, därför är de 2011 års värdiga accessoarvinnare”.

Av: Emilie Cederquist Foto: All Over Press, Stella Pictures