Annons
 

Därför är det bättre för dig att duscha på morgonen

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Enligt en undersökning gjord av företaget Herbal Essences finns det en rad positiva effekter med att ta en morgondusch:

1. En dusch på morgonen gör hela din dag bättre.
All cred till morgonpigga personer! Av 1 000 tillfrågade kvinnor svarade hela 90 procent att en morgondusch gör att hela dagen blir mer positiv än annars. Det här är förmodligen den enda gången du kommer att höra oss säga att det är bra för dig att gå upp en kvart tidigare på morgonen (snark…)!
duschaaBildkälla

Annons

2. En morgondusch får dig att känna dig snyggare.
Över två tredjedelar av de tillfrågade kvinnorna kände sig mer avslappnade efter en morgondusch, och mer än hälften kände sig mer attraktiva. Vi gissar på att Beyoncé morgonduschar varje dag! Kallt vatten har även visat sig ge glansigare och friskare hår.

3. Dusch > kaffe
När du duschar riktigt kallt upplever du samma effekt som om du druckit en kopp kaffe. Trots att vattnet i sig inte innehåller något koffein (vilket du kanske anser är det enda som kan få dig att vakna) kan en kalldusch göra jobbet minst lika bra.

morgonkaffe

4. Dusch > frukost
Okej, kanske inte riktig, men… Över två tredjedelar av de tillfrågade kvinnorna hävdade att de hellre skippade frukosten än morgonduschen. Har dessa kvinnor någonsin ätit en god frukost bestående av smoothie, ägg, mackor, pannkakor eller riktigt goda flingor…? Är dessa kvinnor verkliga? Vi börjar ifrågasätta allt vi tror på.

5. Din hud kommer att bli din nya bästa vän.
Om du har en oljig hy så låter det vettigt att duscha på morgonen för att skölja bort all olja som din kropp byggt upp i dina porer under natten. Dessutom kommer duschen, precis som nämndes i punkt 3, att göra dig piggare och snyggare i lagom tid till dina morgonmöten (bye, bye zombie-look).

6. Morgonsex i duschen är den bästa typen av morgonsex.
Flera studier visar att morgonsex är ett framgångsrikt recept för lycka och god hälsa. Överväg därför att flytta sexet från sängen till duschen, ni gör då era morgonrutiner tillsammans samtidigt som ni får en skön tid ihop när ni ändå håller på.

morgonsex

7. En morgondusch gör dig lyckligare.
Enligt forskare vid Virginia Commonwealth University School of Medicine kan korta kalla duschar stimulera hjärnans blå fläck – den främsta källan till noradrenalin – som hjälper till att kemiskt minska depression.

Foto: Tumblr