Annons
 

Därför kan onani bota ditt sötsug

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Att onanera är bra för hälsan och det gör dig gladare, fastslår hälsoexperten Alexandra Jamieson, som har lagt fram sin teori för amerikanska Elle. Men inte nog med det – om du gör det tio minuter om dagen ska det även kunna göra dig smalare och mer fit, menar hon.

Annons

Alexandra fick idén efter att en av hennes klienter sökte hjälp för att hon kände sig utmattad och trött. Klienten, en framgångsrik advokat mitt i karriären, hade skapat dåliga matvanor och upplevde ett ständigt sötsug.

Lösningen blev en trestegsmodell, som Alexandra nu förespråkar för att få folk att bli både gladare och mer hälsosamma. Metoden ska enligt henne vara effektiv om du är trött, orkeslös och känner ett sug efter sötsaker och koffein.

Huruvida hennes modell fungerar eller inte låter vi vara osagt – men det låter onekligen som en ganska kul sätt att hålla igång på.

Läs också: 8 sexiga ställningar att testa helt själv

1. Onanera: Du kan dra många fördelar av att leka med dig själv, kanske tio minuter om dagen, oavsett om du når orgasm eller inte. Onani frigör endorfiner, hjälper dig att minska stresskänslor och lär dig att känna din kropp.

2. Jobba i intervaller: Den mänskliga hjärnan fungerar bäst när vi rör oss ofta. Sätt en timer på jobbet och jobba i 20 minuter åt gången för att hålla hjärnans fokus uppe. Ta en paus på fem minuter mellan perioderna.

3. Var ett barn: Vad skulle ditt åttaåriga jag göra för att ha kul? Åk inlines, hoppa hopprep, kör femkamp – alla typer av fysisk aktivitet är bra för kroppen, och det boostar ditt välbefinnande.