Annons
 

Därför ska du inte ha sex i vattnet i sommar

Let's face it, några av sommarens bästa aktiviteter är att simma och ha sex - men inte tillsammans. Här är några orsaker varför du ska låta bli!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Under sommarens varma dagar är ett svalkande dopp det enda som hjälper. Den blöta, uppfriskande känslan är för många väldigt sensuell och känslan av att vilja dela den med någon är vanlig. Men är det säkert att ha sex i vattnet?

Annons

Missa inte:
Boosta ditt sexliv med kreativa snabbisar
Därför blir du kåtare under sommaren
Sommarens vanligaste sexproblem (och lösningarna!)

#1: Bakterierna är ett faktum

Oavsett om du badar i havet, en pool eller en jacuzzi så delar du högst antagligen samma vatten med en del (läs: väldigt många) andra personer. Visst att en av dem är någon du vill ligga med, men resten då?

Vatten innehåller massvis med bakterier, det spelar ingen roll var vattnet befinner sig – förrän det är i dig.

”Bakterierna och kemikalierna kan orsaka små, små sår i den vaginala slemhinnan vilket ökar risken för infektion” säger gynekolog Sara Twogood till Women’s Health.

#2: Vattnet gör inte under för friktionen

Vatten är vått – något som är ett stort plus när det kommer till sex. Visste du att vatten faktiskt torkar ut fiffi och sköljer bort all naturligt glidmedel som du producerar? Well, det gör det! Och när friktionen inte funkar kan det leda till ytterligare små sår vilket i sin tur leder till vad? Ja, infektion.

#3: Skyddet sviker

Säkert sex är ett måste, eller hur? Men det blir faktiskt svårare att skydda sig i vattnet. Kondomen kan lättare glida av, få revor i sig och så kan faktiskt vattnet i samband med kemikalier i kondomer minska effektiviteten i skyddet.

Kanske lika bra att hålla sig till duschen?

Du kanske också gillar:
Därför faller du för bad boys (eller bad girls)
Läsarna berättar: ”Våra värsta dejter!”
Här är könssjukdomarna som smittar via oralsex

Foto: IBL