Annons
 

Därför ska du sluta snooza och satsa på morgonsex

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Sex är en hälsoboost
Sex frisätter en välgörande hormoncocktail i kroppen som anses motverka allt från depression och stress till cancer. Forskning visar att morgonsex stärker immunsystemet genom att boosta dina nivåer av immunglobulin A, en antikropp som skyddar mot infektioner.

Annons

2. Du jobbar upp en bra aptit
Frukost sägs ju vara dagens viktigaste mål och efter en sexig stund i sängen kommer du att vara mer än redo för frukost.

WHAT: 11 udda fobier som kan förstöra ditt kärleksliv

3. Det ger dig en pigg och positiv start
Orgasmer sätter bokstavligt talat igång hjärnan eftersom det ökar oxytocinet och blodflödet till viktiga organ i kroppen. Eftersom dina energi- och lyckonivåer ökar får du en positiv start på dagen. Den där morgonstunden kommer finnas i ditt minne hela dagen och få dig att le lite extra, för vem orkar klaga på kollektivtrafiken när man precis fått ligga?

4. För att han är mer uthållig
Mäns testosteronnivåer är som högst på morgonen, vilket betyder att din kille är som kåtast när han vaknar – och han kommer orka hålla på längre. Win, win!

Lista: 12 säkra tecken på att din sexpartner är din själsfrände

5. Du kan ha sex utan att bry dig om hur du ser ut
Eftersom du nyss har vaknat förväntar sig ingen att du ska vara duschad, fixad eller sminkad. Din sunkiga sovtischa, rufsiga frisyr och dåliga andedräkt är helt okej. Lite sexigt nästan.

6. Du slipper dåligt samvete
Många är helt slut när de kommer hem från jobbet och blir skuldmedvetna för att de inte orkar ha sex. Men ni hade ju sex i morse, så du kan med gott samvete parkera dig i soffan och kolla på senaste avsnittet av Girls.

Läs också:
16 situationer som sätter ert förhållande på prov
14 saker du älskar att höra från din pojkvän
18 heta tips som boostar ditt sexliv

Foto: Tumblr