De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren

Ett härligt semestersvall är något av det snyggaste som finns - men visste du att den varma säsongen faktiskt är skadligt för ditt hår?

 
 
Annons
 
 
 
 

Snart sätter sommarens semestrar igång vilket innebär lata dagar på stranden med saltvatten och solsken i håret. Det här gör underverk för en schysst beachlook – men det finns en hel del med sommaren som skadar ditt hår. Baaam listar de absolut vanligaste hårmissarna under sommaren!

Annons

Ännu mer tips och inspiration:
Inspiration: 21 fantastiska frisyrer till midsommar
Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar
10 trendiga frisyrer att satsa på sommaren 2016

#1: Du borstar när håret är blött

Let’s face it, större delen av sommarens dagar är håret blött av svalkande dopp och nödvändiga duschar. Det innebär också att många borstar sitt hår när det är blött, vilket är ett big no no.

När du borstar ditt blöta hår töjs hårstråna ut på ett ansträngande sätt vilket resulterar i sprött och skört hår.

#2: Du använder solglasögon

Den här punkten kan verka lite konstig, hur kan solglasögon vara skadligt för håret? Så här är det, när du inte bär glajjorna på nästippen så placerar du antagligen upp dem på huvudet. Det här känns som en bra idé eftersom du vet var du har dem samtidigt som de håller håret borta från ansiktet.

Men egentligen är det tvärtom – ingen bra idé alls. Varje gång du föser glasögonen upp och ner så fastnar hårstrån i skalmarna och metalldelarna vilket ofta leder till att strån går av.

misstag sommar

Värme, vatten och vind – alla är bovar under sommaren!

#3: Du älskar air conditioning

En riktigt het sommardag är det inte mycket som slår en sval AC i bilen eller hemma. Trots att det här enbart känns bra så sliter det faktiskt en hel del på ditt hår.

För att skydda ditt hår mot den här sortens slitage så ska du använda rikligt med balsam och hårinpackningar.

#4: Du är i solen utan skydd

Precis som din hud behöver skydd från solens strålar så gör ditt hår det. Trots att solblekta slingor är så snyggt så är det något du ska undvika. Varför? Solen sliter väldigt mycket på håret och gör det torrt, livlös och kan faktiskt missfärga ditt redan färgade hår.

Skydda ditt hår med värmeskydd, hatt eller solskyddsfaktor som är till för just hår.

#5: Du har uppsatt hår

Om du har ett riktigt långt hår så vet du känslan av att låta det vara utsläppt en riktigt varm sommardag. Det som bäst beskriver det är en varm filt på en redan varm hud, inte jättehärligt.

Därför är det vanligt att sätta upp håret i en knut, som sedan blir till en hästsvans som du sedan släpper ut. Varje gång du drar ut hårsnodden ur ditt hår så sliter det på dina hårstrån. Många strån går faktiskt av varje gång du gör det här, så var försiktig!

Missa inte:
Sex vanliga missar du gör när du fixar dina ögonbryn
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du
Fem vanliga hårmissar du gör om du är blondin

Foto: IBL