Annons
 

De var bäst och sämst klädda på Oscargalan

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Intro Oscars

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg snålar inte med superlativen då hon både hissar och dissar superstjärnornas klädval på Oscargalan som gick i natt. Håller du med henne eller tycker du hon har heeelt fel? Kommentera gärna vad du tycker!

Annons

Av Charlotta Flinkenberg Foto Stella Pictures

BÄST KLÄDDA

Best dressed Oscars 1

Från vänster: Cameron Diaz i champagnefärgade prinsessdröm signerad Oscar de la Renta. Gnistrande och aningen konventionell, men enligt mig gala i dess mest utsökta form! Coola Carey Mulligan bär upp den aningen svårburna färgen svart (på såna här tillställningar) i en Prada-klänning som känns modern pga skärningen framtill som visar hennes snygga skor. Hellång hade den blivit tråkig, nu känns den uppdaterad men ändå representativ. Full pott! Elisabeth Banks i en ljusgrå tyllkreation från Versace. Volanger i denna mängd blir ofta helfel, men inte i denna tappning. Perfekt dimensionerad och smakfullt av henne att inte sabba klänningen med ett blaffigt halsband.

Best dressed Oscars 2

Från vänster: Nicole Richie fick onda ögat av många då hon gled in på röda mattan i denna vintageinspirerade glitterklänning med lång ärm från Reem Acra. Men jag tycker hon är modig som väljer något så pass påklätt och annorlunda och hon kommer dessutom undan med det. Maggie Gyllenhaal väljer en tight, hellång klänning med fantastiskt mönster från Dries Van Noten. Tjusigt! Rachel McAdams svepande klänning i smutsiga pasteller är ett äkta konstverk från Elie Saab (en designer som vår kronprinsessa Victoria brukar bära klänningar av).

GODKÄNT – MEN INTE MER

Next best dressed Oscars 1

Från vänster: Zoe Saldanas Givenchy-klänning har redan hunnit bli den mest utskällda denna Oscargala. Men jag tycker inte att den är HELT fel. Jag applåderar det faktum att hon törs bryta de tråkkonservativa normerna i Hollywood-sammanhang och ta på sig något sånt här. Och hennes skönhet gör ju att hon skulle klara av att bära upp det mesta. Jag älskar inte hennes klänning men hatar den inte heller. Tycker den är lite småkul! Demi Moore ger sig på en tuff utmaning med hudfärgat och volang-extravaganza i kombination. Det kunde ju verkligen ha gått åt helvete, men hon lyckas ändå hyfsat med den här nougat/krämfärgade blåsan från Atelier Versace. Penélope Cruz brukar vara en riktig stildrottning på dessa galor. Och nog ser hon ut som en drottning allt i denna pampiga kreation från Donna Karan. Lite väääl drottningpompöst tycker dock jag och hade nog valt en annan färg än boring vinrött. Men bystdraperingen är snygg.

Next best dressed Oscars 2

Från vänster: Miley Cyrus väljer exakt en sån typ av klänning man själv hade valt om man var 15 år. Något som ens Barbiedocka lika gärna hade kunnat få vara fin i! Mileys krämfärgade Tingeling-klänning från Jenny Packham är jättesöt, men Miley borde kanske jobba lite på hållningen i den. Inte helt otippat väljer Kristen Stewart en dramatiskt mörkmörkmörkblå kreation från Monique L’Huillier. Problemet är ju bara att så här mörka klänningar i dessa sammanhang bara försvinner i mängden mot herrarnas lika svarta smokings. Därför ser man inte det fina detaljarbetet i strukturen på klänningen lika tydligt. Jag hade nog också väntat mig något aningen mer vasst av ”Twilight”-stjärnan och inte en klassisk sjöjungfrumodell till blåsa. Queen Latifah visar hur man ska bära upp en klänning i Oscarsammanhang. Hennes hållning och självklara pondus räddar den aningen prom queen-vibbande rosa (och skrynkliga!) karamellen till klänning från Badgley Mischka Couture. Asymmetrin är dock smickrande för henne.

SÄMST KLÄDDA

Worst dressed Oscars 1

Från vänster: Jo, det är fantastiskt att du älskar dina kurvor, Jennifer Lopez. Men den där Giorgio Armani Privé-blåsan med stärkta volanger både här och där gör att vi alla undrar om du verkligen HAR dille på att alltid klä ut dig till… bröllopsbrud? Räckte det inte med tre äktenskap already? Vera Farmigas modiga Marchesa-skapelse med kräppvolanger kunde verkligen ha blivit fab, men nu går mina tankar oavkortat till sånt där kräftkalaspynt, vet ni vad jag menar? Charlize Theron gjorde mig jättebesviken i år, då hon oftast tillhör eliten bland de bäst klädda. Men det här?! En syrénlila tråkklänning från Dior som bara ser skrynklig och oengagerad ut. Och de där rosdetaljerna på brösten ser bara konstiga ut och illusionseffekten blir att hennes byst ser hängig ut då det ljusa i tyget strävar nedåt.

Worst dressed Oscars 2

Från vänster: Visst är det som att slå på någon som redan ligger då man kritiserar Mariah Careys ”smak”. Men ändå – med SÅ mycket pengar och så mycket hjälp av stylister, hur är det möjligt att misslyckas så kapitalt? Omger hon sig bara med ja-sägare? Kunde INGEN ha sagt åt henne att att den Valentino Haute Couture-klänningen är i fel storlek? Hennes imponerande byst håller på och trillar ut. Det blir både cleavage OCH slits OCH den där broschen på klänningen OCH armband OCH örhängen… Sen blev inte håret helt lyckat heller och där brukar Mariah ha koll. Men skorna är snygga! Diane Kruger är någon som vanligtvis ror hem de högsta stilpoängen hos mig. Men den här Chanelklänningen i vintagestil faller då inte mig i smaken direkt. Klänningens krusidull-lull-lull på mittenpartiet lyckas få trådsmala Diane att se onödigt bred ut över höfterna. Jag vågar knappt tänka på hur illasittande klänningen skulle vara på en normalstor kvinna?! Sandra Bullock glittrar förvisso vackert i denna guldfärgade Marchesa-blåsa. Men jag kan inte låta bli att tänka ”mormors finaste gardin” då jag ser den. Tycker den är väldigt oformlig, omodern och tråkig. Sandra är jättesnygg ändå, men det är inte klänningens förtjänst.

Läs mer: Bildspel från Oscargalan 2010