Det finns fem typer av rumpor (ja, det är sant!)

Nej, tydligen kommer inte rumpor i alla olika former och storlekar. Det finns fem typer av bakdelar och här är de - och trosorna som passar bäst.

 
 
Annons
 
 
 
 

Finns det någon kroppsdel som är lika mycket i fokus som rumpan? I alla fall inte för plastikkirurgen Matthew Schulman. Han har nämligen forskat i bakdelens utseende och undersökt ungefär 50 000 rumpor från 35 olika länder – och kommit fram till varför din rumpa ser ut som den gör.

Annons

Lista: 9 smarta anledningar att dejta en tjej med stor rumpa

Enligt Matthew handlar rumpans form om placeringen av ditt bäckenben och höftben, mängden fett och hur det är fördelat, storleken på dina sätesmuskler och hur de är fästa till lårbenet. Wow!

Beroende på de här faktorerna så kan bakdelen vara formad på fem olika sätt. Underklädesexperten Tomima Edmark menar att fördelen med att ta reda på formen på din rumpa är att du då får veta vilka trosor som passar dig bäst.

#1: Fyrkanten

fyrkanten
Om du har en fyrkantig rumpa så passar de flesta underkläder; boxertrosor, string, hipster och briefs. Enligt Tomima finns det bara en modell du ska hålla dig borta från: trosor med elastiska hål för benen som tenderar att rulla upp sig och sitta dåligt.

#2: V-formen

vformen
Om du har en v-formad rumpa så passar även här de flesta underkläder. En viktig grej att tänka på, enligt Tomima, är att ge stöd åt skinkorna eftersom de har en tendens att se ut som att de hänger.

#3: A-formen

aformen
Om du har en a-formad rumpa, även kallad päronform, så ska de mest bekväma underkläderna vara en modell med större hål för benen. Satsa på tanga, briefs eller boxertrosor i stretch eller sådana utan tydliga sömmar.

#4: Den runda

runda rumpan
Om du har en rund rumpa så kan det behövas extra tyg för att ge mer stöd. Om du har en trosa med heltäckande bakdel så slipper du wedgie framtill. Därför kan det vara en bra idé att ducka för tangatrosor och string.

#5: Det upp- och nervända hjärtat

hjartform
Om du har en rumpa som är formad som ett upp- och nervänt hjärta så tenderar dina skinkor att vara lite lägre. Därför passar, enligt Tomima, briefs, boxer och hipsters perfekt. Om du tycker att din rumpa ”hänger” så satsa på stöd med en trosa som täcker större delen av baken.

Kolla även in:
Justin Bieber visar rumpan på nytt tidningsomslag
17 trender vi aldrig glömmer från 2015
12 saker du absolut inte visste om bröst

Foto: All Over Press, Cosmopolitan