Annons
 

Det kan du köpa om ett år om du skippar take away-latten i dag

Baaam ger dig ekvationen som visar hur du har råd med en Louis Vuitton Neverfull om du bara skippar take away-latten på morgonen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Känner du igen dig i problemet att kontot ekar tomt strax innan den 25:e varje månad? Du är (verkligen, vi lovar!) inte ensam. Det finns flera smarta knep för att spara pengar i vardagen och ett av de vanligaste är att dra in på onödiga småkostnader.

Annons

En vanlig fälla är att köpa en take away-kaffe varje morgon. Vi vet själva hur svårt det är att motstå en rykande färsk latte från Espresso House i rusningstrafiken, men om du hoppar över den så har du faktiskt snabbare än du tror sparat in stora summor – kolla in Baaams smarta ekvation här nedanför!

Så mycket pengar sparar du om du skippar latten

På kaffekedjorna kostar en vanlig latte ungefär 40 kronor. 40 kronor om dagen, fem arbetsdagar i veckan blir 200 kronor i veckan. 200 kronor i veckan betyder 800 kronor i månaden. Om du skippar take away-latten under ett år har du faktiskt sparat ihop hela 9600 kronor – och den summan kommer du långt på.

För 9600 kronor har du till exempel råd med…

– En charterresa i sommar till valfri destination med all inclusive. Om du satsar på en sista minuten-resa kan du till och med ha råd att bjuda med en vän – eller varför inte åka två gånger?

– En snygg väska från Gucci. Det bästa? Du får till och med pengar över.

gucciVäska från Gucci, cirka 7500 kr

– Om du bor i Stockholm är 9600 kronor nästan detsamma som du lägger på ditt SL-kort om året, såvida du åker till fullpris.

– En rejäl (vi snackar stor!) shoppingrunda. Varför inte fylla vårgarderoben med alla plagg du drömmer om?

– 192 vanliga paket bryggkaffe.

– En Louis Vuitton Neverfull MM

louis vuitton neverfull kostar

Louis Vuitton Neverfull MM kostar 9 150 kronor

Så – är du redo att ge upp latten i morgon? Det är upp till dig!

Foto: Tumblr