Annons

Doutzen Kroes och Baaams chefredaktör Karin Nordin.

 

Doutzen Kroes: ”Jag har alltid beundrat tjejer som tränar i bara sport-bh”

Baaam träffade supermodellen Doutzen Kroes i Antwerpen, Belgien, vid lanseringen av hennes träningskollektion för Hunkemöller. Här får du veta vilken träning som ger henne bäst resultat, och hur hon helst klär sig på gymmet.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi befinner oss i belgiska modestaden Antwerpen, på ett exklusivt gym. Precis allt andas dyrt medlemskap, från den hotell-liknande receptionen, via de snyggt slitna skinnfåtöljerna till de färska blommorna. Anledningen till att vi är här är Doutzens första egna kollektion, en serie trendiga, stilrena träningskläder där många funkar lika bra på en drink som på gymmet, enligt rådande athleisure-trend. Doutzen själv ser fantastisk ut i höga klackar, nittiotalsjeans och en halvtransparent överdel från den egna träningskollektionen Doutzen’s sport stories. Vi slår oss ner i ett hörn bakom cardiomaskinerna för att prata träning. Och gymoutfits.

Annons

Du är uppenbarligen i väldigt bra form. Hur tränar du?
– Jag tränar tre till fyra gånger i veckan, en mix av styrketräning på gymmet med min PT, pilates och balettinspirerad träning. Att gå till gymmet är faktiskt inget som jag drar mig för. I övrigt så cyklar jag väldigt mycket med mina barn (Doutzen har en son på fem år och en tvåårig dotter), så det blir ju mycket träning i vardagen. Jag har en väldigt aktiv livsstil, där jag rör på mig hela dagarna.

Vilken typ av träning har mest effekt på din kropp?
– Pilates och balett-träning har väldigt positiva effekter på mig. Det var lite överraskande, för jag trodde att jag skulle behöva träna hårdare med mycket boxning till exempel, men pilates och balett är faktiskt de träningsformer som ger mig absolut bäst resultat. Jag vill inte bli särskilt stor och musklig.

Vilken träningsform tycker du är mest överskattad?
– Jag vet inte, golf kanske? Jag vill inte göra någon upprörd, men jag förstår inte riktigt fascinationen, haha.

Tights, sport-bh och en sweater över – så klär hon sig helst på gymmet.

Hur gillar du att klä dig på gymmet?
– Vad jag helst vill ha på mig är ett par tights som dina (ett par svarta, enkla med mesh-detaljer från Doutzens kollektion), en sweater och en snygg sport-bh under. Jag har alltid beundrat tjejer som tränar i bara tights och sport-bh… Men jag känner mig inte riktigt bekväm så.

Inte? Om jag var du skulle jag träna i bara sport-bh hela tiden, haha!
– Du ser ju fantastisk ut! Och bh:arna i kollektionen är designade för att kunna bäras som de är, utan något över. De ger väldigt bra stöd samtidigt som de är snygga. Så jag skulle vilja ha ett par tights med benvärmare och den rosa sport-bh:n.

Hur motiverar du dig själv när du inte känner för att träna?
– Jag bokar ett pass med en tränare, då måste jag ta mig iväg.

Vad äter du helst efter träningen?
– Jag brukar göra en smoothie med bland annat frusen banan, växtbaserat proteinpulver och havre, ingredienserna varierar lite beroende på vad jag har hemma.

Hur skämmer du bort dig själv?
– Jag gör nog inte det så ofta, men jag älskar att gå på spa och få massage och ansiktsbehandling. Det händer dock ganska sällan, för när jag väl har tid över vill jag tillbringa den med min familj. Att bara vara hemma och kolla på film med dem är bland det bästa jag vet.

Har du några guilty pleasures?
– French fries!

Vilket är ditt bästa tips till alla Baaams läsare som vill komma i bättre form?
– För att få resultat är det viktigt att hitta balansen mellan rätt kost och bra träning. För du kan träna hur mycket som helst, men om du inte äter rätt så kommer du ändå inte att få de resultat du vill. Men, börja med en snygg outfit, det är väldigt motiverande.

Klädd i överdel från sin egen kollektion Doutzen stories för Hunkemöller.

Klädd i överdel från sin egen kollektion Doutzen’s sports stories för Hunkemöller.

Doutzens kollektion Doutzen’s sports stories kommer att finnas på hunkemoller.se från och med den 29 december 2016.

Doutzen Kroes och Baaams chefredaktör Karin Nordin.

Doutzen Kroes och Baaams chefredaktör Karin Nordin.


Läs mer!

Så håller sig Kenza i toppform
Ida Warg: ”Det är en jäkla hets kring vad man ska äta”
Michaela Forni om ångest

 
Annons