Annons
 

Dr. Organic lanserar ansiktskräm med snigelslem

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Skulle du vilja ha sniglar i ansiktet?

Skulle du vilja ha sniglar i ansiktet?

Du kanske kommer ihåg eller har hört talas om den klassiska frågan ”Vill du ha en snigel på ögat?” som ett barn ställde i Radiotjänsts TV-inslag från 1994. Nu har det brittiska hudvårdsmärket Dr. Organic tagit fram en serie krämer med snigelextrakt. Närmare bestämt ämnet allantoin, som utvinns från sniglar. Allatoin är fuktighetsbevarande och har en sammandragande effekt och sägs även ha läkande egenskaper.

Annons

Effekten upptäcktes av en slump av snigelodlare till livsmedelsmarknaden. De märkte att huden på deras händer blev väldigt mjuk och slät när de hanterade sniglarna och att sår läktes snabbare. Detsamma märkte kockarna när de anrättade måltiderna. I Asien har de gått så långt att de låter levande sniglar kräla runt i ansiktet för att huden ska kunna absorbera så mycket snigelslem som möjligt.

Dr. Organics produkter finns bland annat att köpa på Apotea.se. Serien ”Snail Gel” består av flera olika produkter och innehåller, förutom snigelextrakt, även ekologisk aloe vera och en blandning av bioaktiva ingredienser som bland annat lugnar, återfuktar och skyddar huden mot fria radikaler. Produkterna ska även göra huden fastare och mer elastisk.

Läs även:
Varning för den farliga (och äckliga) binnikemaskdieten.
Dålig andedräkt? Ta reda på det med en Breathometer.
10 skönhetsmissar vi alla har gjort (+ tips på hur du undviker dem!)

dr-organic-snail-gel

Dr. Organic Snail Gel

 

Av: Rose-Marie Söderlund