Annons
 

Efterfrågan på ekologisk och fairtrade-märkt skönhet ökar

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Moisture starter kit från KICKS Face Care, 99 kr.

Moisture starter kit från KICKS Face Care, 99 kr.

Skönhetskedjan KICKS gjorde nyligen en stor undersökning där de kartlade nordiska kvinnors skönhetsvanor. Undersökningen visar bland annat att efterfrågan av ekologiska och Fairtradecertifierade produkter har ökat. Var femte svensk kvinna anser att det viktigaste vid val av hudvårdsprodukt är att den är ekologisk och en klar majoritet är beredd att betala ett högre pris för det. Även vikten av certifiering av Fairtrade har ökat från 33% till 44%.

Annons

Som ett resultat av detta har KICKS nu lanserat en egen prisvärd hudvårdsserie som är Fairtrademärkt. Produkterna innehåller aktiva ingredienser med naturligt ursprung och dokumenterad effekt.

Vad innebär egentligen Fairtrade?
– Fairtrade innebär att vi köper ingredienser direkt från utvecklingsländer eller genom certifierade Fairtradeleverantörer. En summa pengar går direkt tillbaka till bonden/kooperativet förutom det garanterade lägsta-priset. För att få sin produkt certifierad måste alla ingredienser som går köpas på detta sätt eller minst 5% för en stay-on produkt respektive 2% för en rinse-off produkt. KICKS köper så många ingredienser som möjligt genom Fairtrade och ibland varierar tillgången på grund av skördetider och missväxt, berättar Jessica Rogberg på KICKS

Produkterna doftar fantastiskt. Var det viktigt för er?
– Absolut, det var det. Vi har förmånen att kunna utgå från vad kunderna verkligen vill ha genom olika kundundersökningar och där där kan vi se att pris, känsla och doft är några av de viktigaste faktorerna vid sitt val av hudvård. Därför ville vi ta fram en prisvärd, effektfull ansiktsvård med härlig doft.

Passar de även för känslig hy?
– KICKS Face Care är relativt milda produkter dessutom är alla produkter dermatologiskt testade. Både Age Defence och Moisture innehåller parfym utan allergener. Med dessa inslag skulle jag säga att produkterna även kan användas av personer med känslig hud.

KICKS Face Care finns i butik och online nu. Priserna ligger på mellan 99 och 249 kr.

Läs även:
Vågar du gå till jobbet/skolan osminkad? Rösta!

Foaming Face Wash, Deep Cleansing Oil och Face Mask.

Foaming Face Wash, Deep Cleansing Oil och Face Mask.

Av: Rose-Marie Söderlund