Annons
 

ELLE-galan 2012, vem var bäst klädd? Rösta!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
ellegalan2012

Elle-galan 2012!

Igår (13/1) gick årets version av ELLE-galan av stapeln och lyste upp vintermörkret. Den svenska modeeliten klädde upp sig till tänderna och firade. Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg, modechef Hulda Andersson och modebloggare Sania Claus Demina var på plats. Här är ett urval av årets vinnare (alla vinnare hittar ni här):

  • Årets bäst klädda kvinna: Alicia Vikander.

Juryns motivering: Hon är en svensk modeambassadör i glamourens högborg. En kronjuvel bland evigt glänsande stjärnor. En prima ballerina som slår piruetter hela vägen till Hollywood. Till det som är vackert.

  • Årets bäst klädda man: Jason ”Timbuktu” Diakité

Juryns motivering: En rapp charmör från skåneland. För mode fått en blodad tand. Från jeans och vitt linne.Till hattprydd dansman med stilsinne.För kvällen svängigaste pris – upp med en hand!

  • Årets svenska designer: Jonny Johansson för Acne.

Juryns motivering: Signifikativa silhuetter och skärningar. Premiumplagg av allra högsta modegrad. En framgångsmix av urban modernism och klassisk lyx. Från svenskt flaggskepp till internationell uppstickare.

  • Årets internationella designer: Ralph Lauren.

Juryns motivering: A storyteller of timeless style, classic tailoring and sporty elegance.A designer of gentlewomen and men from the effortless to the extraordinary.True craftmanship and visions of the American dream.From the country side to the life of glitter and jazz.

  • Årets modell: Theres Alexandersson.

Juryns motivering: En skandinavisk amazon med klassiska drag. Som exploderade på vårens visningar. En skönhet av i dag – lika älskad av kameran som av catwalken. Hon är stark, hon är vacker och hon har stil.

  • Årets stylist: Lisa Lindqwister.

Juryns motivering: Alltid förankrad i nuet eller redan på väg till modets nästa steg. Stilbildande, nyfiken och hyperproduktiv. Kompromisslöst visualiserande modets högsta puls: Styrka, sexighet och fart. En ödmjuk powerkvinna på den svenska modescenen.

  • Årets accessoardesigner: Ulrika Lundgren för Rika.

Juryns motivering: En världsomspännande framgångssaga förpackad i rock’n’roll och bohemisk lyx. Dyrbart hantverk som växt från signaturväskor till en fullskalig modekollektion.

  • Modelegend: Agnetha Fältskog.

Juryns motivering: En lysande superstjärna – en röst på miljonen. En modelegend, lika stilsäker nu som då.Tack för alla glittrande outfits. Thank you for the music.

Annons

Lika viktigt som galans priser är alla outfits på ”röda mattan”. Se vilka som var där och vad de hade på sig i bildspelet. Vem tycker DU var bäst klädd? Rösta nedan!

[nggallery id= 691]

[poll id= 1082]

Av: Emilie Cederquist Foto: Stella Pictures, Elle/Mathias Nordgren