Annons
 

Enkla knepet som får ditt förhållande att hålla längre

Yes, dejt nummer 200 räknas fortfarande. Den är till och med viktigare än dejt nummer 1, förklarar forskare om det enkla knepet som avgör om ett förhållande håller eller inte.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Viljan att stanna hemma i mjukisbyxor är stark, så stark att många par efter ett par år tillsammans fastnar hemma i soffan, vilket visserligen kan vara superhärligt. Men det finns en poäng i att fixa håret och gå ut tillsammans istället. Ny forskning visar att gemensamma aktiviteter ökar chansen för en hållbar kärleksrelation.

Annons

I en studie som publicerades i den amerikanska psykologitidningen Journal of social and personal relationships, deltog över 500 personer som levde i fasta förhållanden.

Man upptäckte att ju längre förhållanden deltagarna haft, desto mindre benägna var de att hitta på saker med partnern. De par som varit tillsammans länge hade en lägre ”du och jag-känsla” än nyare par, de upplevde också att deras partner inte längre var en källa till personlig utveckling.

Det fanns dock undantag. De par som, trots många år tillsammans, fortsatte skaffa sig nya erfarenheter genom att umgås utanför hemmet kände mer sexuell kemi och attraktion till varandra. Så, ta på din snyggaste outfit och bjud din love på biodejt i kväll, eller varför inte börja träna tillsammans och bli det där paret i löparspåret som alla stör sig lite på? Det kommer bygga upp er vi-känsla.

Missa inte:
Så har du sex som i Fifty shades of Grey
Åtta heta sexställningar att krydda ditt sexliv med
Här är de fyra farligaste sexställningarna (för honom!)

Foto: All Over Press