Annons
 

Experterna delar med sig av sina bästa packningstips

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Louis Vuitton är kända för sina resväskor. Foto: Fashezine.com

Louis Vuitton är kända för sina resväskor. Foto: Fashezine.com

Har du panik halv två på natten innan avresa, när du sätter dig på din resväska för att kunna stänga den? Checka in dessa jetsettande fashionistas smarta råd när du ska klämma ner en hundradel av din garderob i resväskan.

Annons

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör för Baaam:
– Tunga och skrymmande plagg och accessoarer packar jag inte ned utan har på mig under resan för att spara plats. Det blir en del lager-på-lager med cardigans, jeansjacka, kavaj, scarf, solglasögon och så solhatt plus en massa smycken. De klumpigaste och mest skrymmande skorna är oftast skönast att resa i, som mina Isabel Marant-sneakers. Fördelen är att du ser rätt stylish ut under själva resan.

Elin Kling, bloggare:
– Jag använder samma metod när jag packar som när jag uppdaterar min garderob därhemma: jag fokuserar på en perfekt bas och mixar den med detaljer som gör att min packning funkar för både dag- och kvällsbruk.

Jessica Hart, modell:
– Kontinuitet är hemligheten. Välj tre färger som funkar bra ihop, som konjaksbrunt, vitt och marinblått. Därefter väljer du bara skor och väskor som synkar bra med dessa färger.

Susan Ward Davies, reseredaktör för brittiska ELLE:
– Jag viker alltid mina kläder med lager av silkespapper emellan. På detta vis undviker jag att de skrynklar sig. Sedan rullar jag ihop plaggen för att vinna mer utrymme.

Lina Vojtova, modell:
– Om det bara är en kortare resa så vinner du massor av plats på att arrangera dina krämer och schampon med mera i miniatyrflaskor. Antingen skaffar du miniatyrförpackningar eller så köper du små flaskor (finns bland annat hos Muji) och häller över en liten del av innehållet i dem från ursprungsflaskorna/burkarna. Necessären är det som brukar väga mycket annars.

Malene Birger, designer:
– Glöm inte något back up-plagg i ditt handbagage. Jag hade en liten ”försvunnet bagage-situation” härom året, när jag besökte ett av de UNICEF-projekt som vi stödjer i Togo. Min resväska dök aldrig upp och jag fick tillbringa veckan i vackra, afrikanska kaftaner.

Coco Rocha, modell:
– Planera förvalda, specifika outfits – skor, shorts, topp – hela ensemblen.

Kim Mance, chefredaktör för resemagasinet Galavanting:
– Tänk färgkoordinerat och var försiktig med att packa ner för många skor, det är de som stjäl mest utrymme. Utgå ifrån ett, max två favoritpar skor och bygg sedan dina outfits runt dessa skor. Ta inte med för mycket saker, köp istället mycket på plats. Det är inte Mars du ska åka till och högst troligt finns det solkräm, schampo, underkläder och annat på plats dit du ska. Dessutom blir det roligt att ta hem dessa souvenirer. Men gör först plats i väskan på utresan för dessa kommande tillägg.

Taryn Ross, grundare av urbanjunkies.com:
– En liten accessoarskollektion i bagaget kommer att förvandla dina kläder från vardagliga till festplagg på nolltid.

Tips! Louis Vuitton har en snygg och funktionell tjänst på sin hemsida som heter ”The Art of Packing”. Där finns exempelvis pedagogiska, filmade instruktioner om hur du viker dina byxor på bästa vis.

Läs även: Packa smart! 10 tips inför resan – skriv ut och spara

Källa: Net-a-Porter, Grazia, Harper’s Bazaar