Annons
 

Jakten på den perfekta vingen – vi testar 13 eyeliners

Måla en skarp vinge eller en tjock linje – en eyeliner kan lyfta hela din look. Baaam har testat och betygsatt 13 olika eyeliners från budgetköp till lyx.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Läs mer: Stort test: 5 grymma sheet masks – och 2 du kan hoppa över

En skarp, svart vinge är en look som aldrig slår fel. Baaams redaktion har testat 13 eyeliners och satt betyg på hållbarhet, färg och applikatorn. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, har en stor eller liten budget, det finns någon eyeliner som passar dig. Betygskalan går från 1 till 5.

Annons


Yves Saint Laurent Couture Eye Marker Eyeliner
Omdöme: Perfekt applikator för den som inte är så van med att måla på eyeliner. Eyelinern har en skarp sida för mer precisa streck och en rundare för utfyllnad. Lätt att få bort och smetar inte ut sig när man målat fel och vill göra om.
Betyg: 5
Pris: 360 kronor
Läs mer och köp här.


Smashbox Limitless Liquid Eyeliner Pen
Omdöme: Bra intensitet i färgen, vi testade en brun version som var förvånansvärt snygg. Eyelinern satt att en hel kväll utan att smula eller ramla ner under ögonen. Applikatorn är i tuschpenne-form med en smal filtspets som är enkel att använda. Bra för precision och det går att måla skarpa vingar. Passar alla men särskilt nybörjaren.
Betyg: 5
Pris: 190 kronor
Läs mer och köp här.


Isadora Glossy Eyeliner
Omdöme: En glansig och vattenfast dipliner. Nattsvart i färgen och sitter som berget. Lite klurig att applicera men när man har fått in tekniken går det bra. Lättare att måla tjockt än tunt men det går att få till spetsiga vingar.
Betyg: 5
Pris: 119 kronor
Läs mer och köp här.


Elizabeth Arden Beautiful Color Bold Defining 24HR Liquid Eye Liner
Omdöme: Bra svärta i färgen. Håller bra men flagar om man t.ex. kliar sig. Att göra hela vingen är svårt men toppen är enkel. Den smala applikatorn gör det möjligt att vara väldigt precis när man målar. Passat bäst för proffset som är stadig på handen.
Betyg: 4
Pris: 245 kronor
Läs mer och köp här.


Lancôme Monsieur Big Marker Eyeliner
Omdöme: Kolsvart och matt eyeliner med en tjock, svart tuschpenna som applikator. Sitter som ett smäck hela kvällen och går att korrigera med tops utan att det blir suddiga linjer. Den tjocka pennan gör det svårt att göra tunna linjer intill fransraden och passar bättre för tjockare linjer.
Betyg: 4
Pris: 365 kronor
Läs mer och köp här.


No7 Stay Precise Felt Tip Eyeliner
Omdöme: Bra för tunna linjer men är mer åt det mörkgråa hållet i färgen. Torkar snabbt och tappade inte färg under dagen.
Betyg: 4
Pris: 119 kronor
Läs mer och köp här.


Lumene Nordic Noir Extreme Eye Marker
Omdöme: Inte så mycket svärta i färgen utan är mer grå-svart. Väldigt lätt att måla med och eftersom den är som en spetsig tuschpenna kan man göra både smala och tjocka linjer.
Betyg: 4
Pris: 179
Läs mer och köp här.


Sephora Stylographic Dramatic Line
Omdöme: Knepig pensel som är svår att jobba med men väldigt stark svart färg. Pluspoäng för bra pris.
Betyg: 3
Pris: 145 kronor
Läs mer och köp här.


Anastasia Beverly Hills Waterproof Crème Color
Omdöme: En matt och vattenfast eyeliner i gelform som appliceras med separat pensel. Färgen är otroligt pigmenterad och sitter som berget hela dagen. Kräver en oljebaserad makeupborttagning för att lossna. Den är dock svår att applicera. Färgen är tjock i konsistensen och det krävs tålamod och eyelinervana för att få till det. Inget som passar nybörjaren utan bäst för proffset.
Betyg: 3
Pris: 219 kronor (utan pensel)
Läs mer och köp här.


Makiash Perfection Liner Jet Black
Omdöme: Den är inte så svart i färgen utan mer mörkgrå med en matt finish. Rätt bra hållbarhet. Flagnar inte och faller inte ned men blir något suddig efter en dag. Den är väldigt lätt att måla med även om den spetsiga formen kanske också kan göra det svårt att göra linjen likadan på båda ögonen. Man kan måla väldigt tunna linjer men är svårare att göra tjockare streck då spetsen är väldigt liten. Passar perfekt om man gillar en smal, subtil cateye.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor
Läs mer och köp här.


Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner
Omdöme: En dip-liner med filtspets som är väldigt enkel att applicera och måla tunna linjer med. Bra svärta i färgen. Hållbarhet är tyvärr inte lika bra. Efter ett par timmar började eyelinern lossa, smula och samla sig under ögonen. Passar nybörjaren som vill ha en helt okej budgeteyeliner och inte kräver hållbarhet hela dygnet.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor
Läs mer och köp här.


Revlon Colorstay Liquid Liner
Omdöme: En dipliner med knepig applikator. Den är ganska blöt och det är svårt att få till raka linjer och en bra vinge. Behövde korrigera med tops. Kräver att man skakar om den för att färgen ska bli helt svart.
Betyg: 1
Pris: 109 kronor
Läs mer och köp här.


LH Cosmetics Core Crayon
Omdöme: En krita som efter applicering torkar efter 30 sekunder och sedan sitter som berget. Dock rätt svår att måla spetsiga och precisa linjer med. Mer något för proffset än nybörjaren.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor
Läs mer och köp här.

 
Annons