Annons
 

FASHION WEEK: 5 snabba frågor med Charlotta Flinkenberg

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Charlotta Flinkenberg på Altewai.Saome, A/W 2012 och Whyred, S/S 2011.

Charlotta Flinkenberg på Altewai.Saome, A/W 2012 och Whyred, S/S 2011.

I dag klockan 12 invigs Mercedes-Benz Fashion Week i Stockolm av ingen mindre än kronprinsessan Victoria. Invigningen sker på Berns, där också många av visningarna (men inte alla) äger rum. Här svarar Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg på hur hon laddar för veckan.

Annons

Vilka visningar ser du mest fram emot?
Fadi El Khourys couturekreationer ska bli en fröjd att se, han inleder själva modeveckan dessutom och premiärvisningen tisslas och tasslas det ofta mycket om. Och så ser jag även denna säsong fram emot Altewai.Saome!

 Har du planerat vad du ska ha på dig?
– Jag är mitt uppe i planeringen av detta och känner pressen mer än någonsin… Vi i modebranschen glor ju minst lika mycket på våra kollegor som på det som visas på catwalken. Förra modeveckan fick jag fan inte till det alls men nu tänker jag ta revansch!

Vad är viktigt att ha med sig i handväskan?
– Minttabletter (man får kass andedräkt av alla snittar, skumpa och stressflackande mellan visningar, och man sitter ofta nära någon som man måste viska till mm). Visitkort. Puder och läppstift att bättra på under dagen. Ihopvikbara ballerinaskor när fötterna domnar av allt spring i heels. Ett chict anteckningsblock och givetvis en smartphone. Jag är för lat för att släpa med systemkamera, mobilens kamera funkar utmärkt.

Vad är ditt bästa modeminne från fashion week?
– Jag minns många Ida Sjöstedt-visningar med ett leende på läpparna eftersom de ofta är så drömska och vackert arrangerade. Första gången jag fick sitta front row var också speciellt, det var 2005 när jag var chefredaktör för Glamour. Svenska modeveckan är ju dock inte i nivå med Milano, därifrån har jag sjukt många roliga minnen, som när jag träffat Anna Dello Russo, plankat in backstage på Fendis visning och druckit skumpa med Karl Lagerfeld mm.

Vad är ditt värsta modeminne från fashion week?
– Jag har inte så många dåliga minnen, det är oftast roligt. Det skulle vara fåniga irritationsmoment som när vädret har sugit rejält, som i januari förra (eller var det förrförra?) året, då man fått stå och vänta utanför Berns på att bli insläppt och det är femton grader kallt med snålblåst och man klätt sig mer efter fashionprincipen snarare än function.

Charlotta Flinkenberg på Altewai.Saome, A/W 2012.

Charlotta Flinkenberg på Altewai.Saome, A/W 2012.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Stureplan.se